Tentativa pentru intelectuali se numește încercare

luni, 28 decembrie 2009

"Fa, cand zici , apasa tatele alea, sa se gate labaru ala care se uita la tine."

In industria muzica romaneasca, aceasta pare a fi reteta succesului, ca "protagonista" sa fie "buna", cat mai dezbracata si daca se poate si al dracului de certareata.
In ciuda vanzarilor scazute la casele de discuri din Romania, insista in a inunda piata muzicala cu nonvalori si tiganisme penibile. Vina este imartita in mod egal intre Mass-Media ca accepta sa promoveze asa ceva cat si vina poporului ca accepta sa consume aceste mizerii. Dupa cum am observat in orele de varf de audienta, dar si cu fiecare ocazie pe care o au sa-l prinda pe roman la televizor, aceasta perioada de timp este destinata manelelor si altor genuri "muzicale" de prostit populatia.
Exista cate un mod bine cunoscut pentru fiecare sex ca sa ajunga pe micul ecran. Sa incepem cu femeile: pentru ca sa ajungi pe micul ecrans trebe sa fi cat mai inzestrata fizic (cur, craci, tate....orice doar inteligenta nu), sa fi exhibitionista, agresiva in vorbire, sa fi mandra ca nu ai nici macar o cultura medie si cam asta e reteta de succes pentru o oarecare ea ca sa ajunga un nume si de ce nu un megastar in Romania. Daca va intrebati unde sunt gasite aceste "talente", raspunsul e foarte simplu:prostituate care misuna in jurul unui hotel de 4 sau 5 stele si cautand un potential fraier care sa o scoata din mocirla. Pentru el este ceva mai greu, dar nu imposibil. El are nevoie de urmatoarele:foarte multi bani, ceva relaii, o asa zisa "pizda buna", si sa para un macho irezistibil(cu toate ca in realitate este un pampalau), dar pentru el cel mai important lucru e sa foloseasca cuvinte simple sa nu chinuie telespectatorul in al pune sa gandeasca.
Pe scurt industria muzicala din Romania, si se mai fac si emisiuni tampite cu tot felu de cretinei care analizeaza de ce trupele sau mai bine zis cantaretii nostri nu ajung la un festival mare sa cante cel putin in deschidere, de iti vine sa zici:"voi atat v-ati mintit incat chiar crede-ti ca aveti talent!".
Desigur avem si trupe valoroase, putine, dar le avem, numai ca normal ele sunt marginalizate ca nu sunt bune. De exemplu:Luna amara a fost prima si singura trupa care a ajuns la Mtv cu un videoclip fara sa aibe vreun contract sau impresar sau orice altceva, Firma este singura trupa romaneasca ce a fost difuzata pe Vh1 si pe Mtv(in toata lumea nu doar Mtv Romania), Iris o trupa cu un trecut glorios care are ceva nume puternice in urma, Ana Maria o voce de aur care nu a fost niciodata pretuita, Trooper care au cantat in deschidere la Iron Maiden. Si totusi de ce sa-i pretuim pe acesti oameni care au obtinut totul pe munca lor, scriindu-si singuri cantecele si melodiile, cand ne putem uita la "mega talentele" care zici ca sunt dintr-un film porn, cum platesc 20-30 de mii de euro ca sa aiba o melodie pe care nici macar nu o canta ci doar o mimeaza.
Cam asta este ideea cu industria muzicala, putem doar spera ca nu vom mai avea mult de suportat. Noroc si sanatate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu