Tentativa pentru intelectuali se numește încercare

luni, 26 iulie 2010

Dupa mine potopulEra un oras mic si saracacios. Nu excela nimeni din punct de vedere financiar, ba chiar visul tuturor era sa gaseasca o cale de scapare din oras, o sansa, un tel in viata care sa-i duca departe de acest oras.
In apropiere de zona centrala s-a format o gasca de rockeri. Numarul lor nu depasea 5 baieti cu plete, cercei, inele, lanturi, blugi rupti, plasticate de bere si o chitara, chitara lui Flo. Al 6-lea membru era Marce, el nu era rocker, nu indeplinea nici una din conditiile de mai sus, dar ii placea sa-si piarda vremea cu rockeri, pe langa asta el si Flo erau prieteni de o  viata, ba mai mult, in gluma  ziceau ca sunt prieteni de cand au fost in stadiu de sperma.
Flo, era un tip istet. Nu arata niciodata asta, cu toate ca si in grupul de prieteni si acasa el conducea, chiar daca in mod direct nici el nu realiza treaba asta. Era genul de om miserupist cu cei din exterior si nu isi deschidea sufletul decat in fata lui Marce. Fumator inrait si alcoolist de ocazie, chiar daca avea doar 18 ani, era convins ca varsta de 25 de ani nu-l va prinde pe el. Nu-i pasa de viata, nu-i gasea rostu.
Marce, la prima vedere era un om, care tot timpu’ se chinuia sa iasa in evident si sa ajute. Era un spirit liber, moralist, dar si glumet. Probabil ca singura lui problema era ca baga in el iarba ca o locomotiva carbuni, dar cine e perfect?
Sfarsitul iernii ia facut pe baieti sa iasa mai mult din casa, sa inceapa sa-si piarda iara seriile in parcarea de la oficiul postal. Intr-o zi, Flo a intarziat vreo 20 de minute la intalnirea din fata O.P. Cand a ajuns era in culmea fericirii, trupa lui favorite, Megadeth, urmau sa sustina un concert in judetul din care era Flo, iar acesta si-a dat toti bani stransi pentru facultate pentru un bilet la concert. In acele clipe era cel mai fericit om. Nimic nu-l putea indispune! A fost vazut ca un erou de catre toti, inclusive de catre Marce.
Baietii stateau ca de obicei in parcare cu 3 plasticate si 2 cuie aduse de Marce, cuie umplute cu skunk afgan, fara tutun. Cantau la chitara “Phoenix-Fata Verde”, cand brusc, a aparut in peisaj o fata, care era noua in oras, din cauza melodiei pe care o cantau si a cerceilor ei verzi a primit porecla de “Fata verde”, toti s-au prezentat normal, doar Flo si-a zi numele lui adevarat, adica Florin. Marce a observant ceva in privirea lui si ia zis:
-Omule, esti prost!
Nu a primit nici un raspuns.
Timpul a trecut, iar Flo s-a imprietenit cu “fata verde”, pe care defapt  chema Mara. Ea il privea mai mult sau mai putin ca pe un prieten, iar el vedea in ea viitorul si scopul in viata. Oricum dupa multa truda si chin, Flo a ajuns sa fie cu Mara si era convins ca viata lui de acuma va devein mult mai buna.
Povestea nu era cum spera el. In urmatoarele saptamani viata lui a devenit mult mai groaznica decat pana acuma si colac peste pupaza nici cu gasca nu se mai prea vedea. Nu intelegea, era cu fata visuriilor lui, dar nu era fericit deloc, din contra chiar.
Mara era o dezamagire totala pentru el. Nu ii pasa mai deloc de el, nu se implica deloc in relatie si il si punea pe Flo pe la coada listei. Cu toate astea, el o iubea la fel de tare ca in prima zi si pentru ea sa tuns scurt si-a abandonat cercei si inelele, intr-un cuvant, a renuntat la viata de rocker pentru ea, la toate visurile lui , iar ei nici macar nu ia pasat. Cu toate astea, chiar daca ea nu tinea la el, nu l-a inselat niciodata, nu se stie de ce, dar nu a facut-o.
Ziua de nastere a Marei se apropia, iar Flo nu avea nici un ban. Asa ca el sa hotarat sa-si vanda si ultimele lui lucruri care ii mai aducea putin zambet pe buze de cand cu ea, adica biletul la Megadeth si chitara. Toate astea ca sa-i cumpere ei un cadou.  Zis si facut.
A venit ziua cea mare, era ziua ei de nastere, Flo s-a prezentat cu foarte multe flori, ciocolata extrem de scumpa, o butelie de vin de colectie si cadoul propriu zis, nu e stie ce este, dar orice ar fi a costat o avere. Ea a ras, printer niste vorbe dulci rostite doar de dragu' de a fi rostite a facut si foarte mult misto de gestu lui Flo, acesta chiar daca radea, sa simtit extreme de prost si in acele clipe isi dorea sa fie lovit de cineva, de oricine cu o lopata. Din pacate dorinta nu i sa implinit.
Povestea a continuat asa inca o luna. Cand Flo, a invitat-o peMara la o petrecere in oras, ceea ce nu stia Mara era ca la acea petrecere Flo dorea sa-i cante in vazul tuturor pe scena o balada compusa special pentru ea, dorea ca aceea sa fie seara lor. El i-a zis ca e foarte important pentru el sa mearga cu ea la petrecere. Mara a acceptat.
Petrecerea a inceput de 2 ore, mai era  ora pana cand Flo trebuia sa cante, iar Mara nu era de gasit. Intr-un final, il suna ea si cu o voce calma ii zice:”scuze ca nu am mai ajuns la petrecere, dar am fost cu o prietena la o plimbare si acuma vreau sa stau putin cu sora-mea, distractie placuta!”. Flo a fost socat.
A 2-a zi sa dus la Mara, aceasta la poftit in casa fara chef, de parca el ar fi fost cel care a lasat-o balta cu o seara in urma. Flo ia zis totul, tot ce il deranjeaza si in acel moment a pus capat relatiei. Ei nici nu i-a pasat.
Dupa 2 luni, Mara plangea in hohote dupa ce baiat a pierdut, si acuma sta in camera ei cu o sfoara pe care scrie “fata verde” si se gandeste sa se spanzure, iar Flo a obtinut o bursa si sa mutat in Cluj, acuma e student, el si-a refacut viata.

3 comentarii: