Tentativa pentru intelectuali se numește încercare

joi, 29 iulie 2010

Sondaj incheiat

Azi a luat sfarsit sndajul meu de opinie cu:"Ce minoritati nationale nu va plac". Dupa cum ma asteptam ce-i mai groaznici sunt tigani. Va multumesc tuturor celor care ati votat. Rezultatul este urmatorul:

Rromi -79%(32 de voturi)
Sasi -2% (1 voturi)
Maghiari-7% (3 voturi)
Altele -12%(5 voturi)

luni, 26 iulie 2010

Dupa mine potopul



Era un oras mic si saracacios. Nu excela nimeni din punct de vedere financiar, ba chiar visul tuturor era sa gaseasca o cale de scapare din oras, o sansa, un tel in viata care sa-i duca departe de acest oras.
In apropiere de zona centrala s-a format o gasca de rockeri. Numarul lor nu depasea 5 baieti cu plete, cercei, inele, lanturi, blugi rupti, plasticate de bere si o chitara, chitara lui Flo. Al 6-lea membru era Marce, el nu era rocker, nu indeplinea nici una din conditiile de mai sus, dar ii placea sa-si piarda vremea cu rockeri, pe langa asta el si Flo erau prieteni de o  viata, ba mai mult, in gluma  ziceau ca sunt prieteni de cand au fost in stadiu de sperma.
Flo, era un tip istet. Nu arata niciodata asta, cu toate ca si in grupul de prieteni si acasa el conducea, chiar daca in mod direct nici el nu realiza treaba asta. Era genul de om miserupist cu cei din exterior si nu isi deschidea sufletul decat in fata lui Marce. Fumator inrait si alcoolist de ocazie, chiar daca avea doar 18 ani, era convins ca varsta de 25 de ani nu-l va prinde pe el. Nu-i pasa de viata, nu-i gasea rostu.
Marce, la prima vedere era un om, care tot timpu’ se chinuia sa iasa in evident si sa ajute. Era un spirit liber, moralist, dar si glumet. Probabil ca singura lui problema era ca baga in el iarba ca o locomotiva carbuni, dar cine e perfect?
Sfarsitul iernii ia facut pe baieti sa iasa mai mult din casa, sa inceapa sa-si piarda iara seriile in parcarea de la oficiul postal. Intr-o zi, Flo a intarziat vreo 20 de minute la intalnirea din fata O.P. Cand a ajuns era in culmea fericirii, trupa lui favorite, Megadeth, urmau sa sustina un concert in judetul din care era Flo, iar acesta si-a dat toti bani stransi pentru facultate pentru un bilet la concert. In acele clipe era cel mai fericit om. Nimic nu-l putea indispune! A fost vazut ca un erou de catre toti, inclusive de catre Marce.
Baietii stateau ca de obicei in parcare cu 3 plasticate si 2 cuie aduse de Marce, cuie umplute cu skunk afgan, fara tutun. Cantau la chitara “Phoenix-Fata Verde”, cand brusc, a aparut in peisaj o fata, care era noua in oras, din cauza melodiei pe care o cantau si a cerceilor ei verzi a primit porecla de “Fata verde”, toti s-au prezentat normal, doar Flo si-a zi numele lui adevarat, adica Florin. Marce a observant ceva in privirea lui si ia zis:
-Omule, esti prost!
Nu a primit nici un raspuns.
Timpul a trecut, iar Flo s-a imprietenit cu “fata verde”, pe care defapt  chema Mara. Ea il privea mai mult sau mai putin ca pe un prieten, iar el vedea in ea viitorul si scopul in viata. Oricum dupa multa truda si chin, Flo a ajuns sa fie cu Mara si era convins ca viata lui de acuma va devein mult mai buna.
Povestea nu era cum spera el. In urmatoarele saptamani viata lui a devenit mult mai groaznica decat pana acuma si colac peste pupaza nici cu gasca nu se mai prea vedea. Nu intelegea, era cu fata visuriilor lui, dar nu era fericit deloc, din contra chiar.
Mara era o dezamagire totala pentru el. Nu ii pasa mai deloc de el, nu se implica deloc in relatie si il si punea pe Flo pe la coada listei. Cu toate astea, el o iubea la fel de tare ca in prima zi si pentru ea sa tuns scurt si-a abandonat cercei si inelele, intr-un cuvant, a renuntat la viata de rocker pentru ea, la toate visurile lui , iar ei nici macar nu ia pasat. Cu toate astea, chiar daca ea nu tinea la el, nu l-a inselat niciodata, nu se stie de ce, dar nu a facut-o.
Ziua de nastere a Marei se apropia, iar Flo nu avea nici un ban. Asa ca el sa hotarat sa-si vanda si ultimele lui lucruri care ii mai aducea putin zambet pe buze de cand cu ea, adica biletul la Megadeth si chitara. Toate astea ca sa-i cumpere ei un cadou.  Zis si facut.
A venit ziua cea mare, era ziua ei de nastere, Flo s-a prezentat cu foarte multe flori, ciocolata extrem de scumpa, o butelie de vin de colectie si cadoul propriu zis, nu e stie ce este, dar orice ar fi a costat o avere. Ea a ras, printer niste vorbe dulci rostite doar de dragu' de a fi rostite a facut si foarte mult misto de gestu lui Flo, acesta chiar daca radea, sa simtit extreme de prost si in acele clipe isi dorea sa fie lovit de cineva, de oricine cu o lopata. Din pacate dorinta nu i sa implinit.
Povestea a continuat asa inca o luna. Cand Flo, a invitat-o peMara la o petrecere in oras, ceea ce nu stia Mara era ca la acea petrecere Flo dorea sa-i cante in vazul tuturor pe scena o balada compusa special pentru ea, dorea ca aceea sa fie seara lor. El i-a zis ca e foarte important pentru el sa mearga cu ea la petrecere. Mara a acceptat.
Petrecerea a inceput de 2 ore, mai era  ora pana cand Flo trebuia sa cante, iar Mara nu era de gasit. Intr-un final, il suna ea si cu o voce calma ii zice:”scuze ca nu am mai ajuns la petrecere, dar am fost cu o prietena la o plimbare si acuma vreau sa stau putin cu sora-mea, distractie placuta!”. Flo a fost socat.
A 2-a zi sa dus la Mara, aceasta la poftit in casa fara chef, de parca el ar fi fost cel care a lasat-o balta cu o seara in urma. Flo ia zis totul, tot ce il deranjeaza si in acel moment a pus capat relatiei. Ei nici nu i-a pasat.
Dupa 2 luni, Mara plangea in hohote dupa ce baiat a pierdut, si acuma sta in camera ei cu o sfoara pe care scrie “fata verde” si se gandeste sa se spanzure, iar Flo a obtinut o bursa si sa mutat in Cluj, acuma e student, el si-a refacut viata.

Frustrare americana

Astia, cu tara lor a tuturor posibilitatiilor si cu super-mega-exxtra presedintele lor negru si cu democratia lor care e cea mai democratica demcratie din toata istoria democrtiei, sunt niste frustrati!
Ei sunt cel mai elocvent exemplu, ca daca ai bani, tu esti miezu' din dodoasca, fasolea din zacusca si muci din fasole! Cred ca mai au putin si vor pretinde ca ei au pus gaura in macaroana. Nrocul lor este ca au multi bani, iar cu diversitatea aia etnica normal ca se dezvolta ca bebelusu' in uter. Da de prin '95 pe aces mandru popor de vacari a inceput sa-i cam roada faza ca ei nu au facut nimica ci doar au marcat banu'.
Asa ca frumosu' american a hotarat sa faca filme care preaslavesc patria, filme in care apare armata americana si toata lumea depinde de ea. Si ui asa ei au inceput sa pompeze in inductria filmului milioane si milioane de dolari. Pana cand cativa tocilari, au ajuns la concluzia ca poporu, care si asa este umplut de prostii, trebe sa se nationalizeze de la o varsta mai mica. Asa au luat nastere desenele precum "South Park" sau "Family Guy". Aceste desene preaslavesc patria, injosesc minritatiile si cam tot ce este considerat nasol de americani este ponegrit.
Din nu stiu ce motiv, chestia asta imi suna izbitor de tare cu ceea ce se intampla si in perioada comunista. Oare visul american sa fie un cmunism fara cenzura?

marți, 20 iulie 2010

Cele mai ciudate nume romanesti

Mi-e prea cald sa scriu mare lucru, asa ca va las cu ceea ce am gasit.
Din Anuarul Statistic al Romaniei, Directia Generala de Evidenta, Bucuresti, 2005, iata citeva nume de familie destul de populare:

Curca (4.795 de persoane)

Buca (2.996)

Flocea (1728)

Pasarica (1.669)

Laba (880)

Nebunu (850)

Bounegru (611)

Mortu (581)

Sulica (540)

Blegu (515)

Belibou (507)

Galeata (276)

Sarcina (255)

Puţica (244)

Muia (233)

Bucila (228)

Pipi (226)

Betzivu (219)

Sula (193)

Slabutzu (193)

Strugurel (192)

Slanina (186)

Roadevin (173)

Boubatrin (119)

Oasenegre (109)

Jegu (95)

Buba (87)

Stricatu (80)

Nespalatu (70)

Portocala (65)

Gainatz (61)

Pishu (54)

Botderatza (48)

Gunoi (41)

Muc (29)
Regulatu (27)

Castron (25)

Pierdevara (23)

Ministru (22)

Lamaie (18)

Sfirc (16)

Ushainchisa (10)

Partzan (9)

Bulan (7)

Pizdelea (7)
 
Curu (6)

Acru (6)

Bula (5)

Boroboatza (5)

Coi (3)

Politia (3)

Justitia (2)

Caca (2)

Prostu (1)

Hitler (1)

Semafor (1)

miercuri, 14 iulie 2010

Smells like prostie pura

Am ajuns intr-un stadiu destul de avansat de a-mi pune intrebari cretine sau care se refera la cretini (cred ca am sa dau in judecata societatea in care traiesc ca e plina de astfel de exemple!). Ultima moda in materie de ce gandesc eu (adica in ultimele 2 zile) este: de ce dracu', uni cand vor sa te injure, sa te ponegreasca, sa te injoseasca, sa te ia in deradere si altele zic:"Sa o fut pe mata?"(intrebarile de genu exclud raspunsul "de prosti").
Adica, ba boule care esti tu bou(mai mult ca sigur si tigan) daca tu tot ce ai reusit sa scoti pe gura e treaba asta, du-te in pizda mati si spala W.C.-uri in parc si cand simti ca nu mai poti fa-ti o laba sa te destresezi! Si asa, asta sa fie ochiu' de pe spanac sau cireasa de pe tort, in tot restul vieti tale iti urez sa ai parte cand futi numai de femei trecute de varsta a2-a, daca tot iti place sa futi mame, retardatu-le!

duminică, 11 iulie 2010

Popei marinaru si plantele etnobotanice


De cand s-au inventat americani, s-au inventat multe, poate prea multe(dupa cum zic "gurile rele")... . Una din aceste inventii este eroul de desene animate "Popei marinaru"(un fel de Base al vremurilor de demult).
Acest erou al multor generatii a putut fi admirat deceni la TV de catre toti telespectatorii, de toate varstele. La prima vedere pare un personaj dragut si istet care mananca sanatos, cati dintre noi, cand eram copii nu mancam spanac pacaliti de parinti ca are fier si ajungem ca marinaru'?
In realitate, marinaru', era un alcoolic(mai mult ca sigur alcoolic), lache si vai de capu' lui care daca nu isi lua doza zilnica de "verde" nu era in stare sa-l bata pe inamicu lui Bluto si sa se aleaga cu pizda. Deci el atunci, ca si multi copii acum sunt dependenti de plate. Si sunt sigur ca si panacu' lui nu era chiar asa sarac, cum e cel pe care il mancam noi, muritorii de rand.
Aste fiind spuse, vizionare placuta. Sanatate!

sâmbătă, 10 iulie 2010

Inca o zi, inc-o duduie

Am vazut la Tv, ca, cica, asta are cel mai tare sex appel din frumoasa patrie, iar eu nici nu stiu cine pula e. Nu-i asa ca-i tare?
P.S. Mi-e nu mi se pare cai faina! DELOC

luni, 5 iulie 2010

As I am know

De cateva zile tot cuget ca prostu' asupra existentei mele, iar asta nu e un lucru prea de laudat, ca am obiceiu sa vad doar unde am facut bine si sa-mi arunc singur reprosuri. Acuma sunt plin de ele, dar nu am de gand sa va umplu si pe voi cu asa ceva, mai ales ca sunt sigur ca nu va intereseaza prea mult.
Am vazut la mine ca am o calitate care pare si chiar este intr-un fel pozitiva, dar daca am analizat-o mai atent am vazut ca de imputita este. Eu, pe persoana fizica, sunt genu' de om care atuncea cand stiu ca se poate nu ma coplic si decat sa intru intr-un schimb de argumente de-am pula, mai bine trec cu vedere. Cu anumite persoane din viata mea, am facut tot timpu asta, din diferite motive, in speranta ca totul o sa mearga spre bine si totul o sa se rezolve fara prea multa bataie de cap. Insa socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ si acuma am vazut cat de luzar am ajung, pentru acele persoane pe care le-am lasat mereu sa aibe ultimu cuvant si sa se creada mereu cu dreptatea, au cam uitat ca si eu sunt pe aicea si mai nou rolul meu din secundar a trecut in planu' 14 si sunt un cacat de figurant. Bag pula. La ei a devenit o...normalitate treaba asta, partea rea e ca si la mine a devenit o normalitate. Si imi pare tare rau ca sa ajuns aicea, eu am vrut sa fac bine si am cam ajuns intr-un rahat fara fund si probabil fara vreo sansa de scapare prea curand. Pacar, mare pacat.
Momentan sunt cam dezamagit de mine din acest punct de vedere si incerc incet sa-mi rezolv problemele. Si va las cu o melodie pe masura. Sanatate!

sâmbătă, 3 iulie 2010

joi, 1 iulie 2010

Jam sesion la Sibiu

Un prieten, bolnav, ma invitat la el in sibiu sa stam si sa mai povestim, dar in lumea noastra un lucru atat de simplu se poate treansforma usor intr-o serata de toata frumusetea.
Totul a inceput cand ne-am dus in R'n'B, locul unde sa format gasca si ideea. Pe urma ne-am dus pe la sala lui de repetitii si am trantit amandoi un jam sesion de vreo 2 ore, timp in care cei prezenti pe acolo s-au aratat foarte incantati de zgomotele noastre, ba chiar ne-au iubit!