Tentativa pentru intelectuali se numește încercare

luni, 19 aprilie 2010

Singuratatea

Am gasit, cea mai buna definire, in opinia mea, a singuratatii:
Singuratatea, ca absenta a relatiilor interpersonale, este o stare pe care toti am incercat-o. Faptul ca nu avem un prieten apropiat sau tocmai l-am pierdut, ne creeaza o stare de tristete accentuata. Sentimentul singuratatii este determinat de factori cum sunt:
  • numarul redus al relatiilor sociale pe care le stabilim;
  • calitatea nemultumitoare a relatiilor;
  • timiditatea;
  • imaginea de sine negativa;
  • lipsa abilitatiilor de relationare.
Toti acesti factori pot fi contracarati de persoana care simte singuratatea.

duminică, 18 aprilie 2010

Petrecerea de duminica

Uni au placeri sadice, iar altii sunt extrem de prosti, dar amandoua categoriile au ceva in comun, zgarcenia si isi organizeaza nuntile duminica.
Cel mai groaznic lucru care poate fi duminica, in afara de datiile cand trebuie sa mergi la servici sau in vizita la rude, este sa mergi la nunta. Pe langa faptul ca nu poti sa consumi bine alcool , mai trebuie sa si platesti, ceea ce nu poti consuma, cum ti-ar placea. Desigur, poti trece la "planul B", adica sa bei bere fara alcool, dar in clipa imediat urmatoare, iti amintesti ce rau ti-a fost ultima data cand ai apelat la acest plan si decat sa suferi ca un animal maine, iar in seara asta sa fi unflat de la bere fara alcool, mai bine nu. Ba, si cand vezi friptura aia suculenta, care ar merge perfect cu vin si din nou vechea problema, maine trebe sa fi pregatit de servici si nu de zacut in pat, bei un pahar si si ala diluat cu apa si inghiti in sec. Mirele, miriasa si socri rad pe sub mustati. Tu te faci ca nu-i vezi, inghiti in sec si te prefaci ca te simti bine.
Pe urma, vine eterna problema, nu, nu cinstea, pana la ea mai e dama cu care ai venit. Dupa ce te pune sa stai langa ea cat timp vorbeste de tampoane cu prietenele ei insuportabile, tu trebuie sa pari extrem de interesat, dar sa nu participi la discutie. Ma si te doare cand ii vezi pe baieti afara, la tigara, cum discuta ei degajat si se uita dupa fuste, tu stai si te uiti in jos si din nou, inghiti in sec.
Vine cinstea, si ti-e iti vine sa-ti bagi picioru', dar in lipsa de picior bagi plicul cu salaru' pe 3 saptamani.
La ora 23.00 cel mai tarziu, pornesti spre casa, afara ploua, nici un taxi. La gura ta in mai putin de un minut sunt invocati toti sfintii care exista si care nu. Ajungi intr-un sfarsit acasa, ud ca o pula si te pui sa dormi.
Miercuri, vine mirele pe la tine pe la servici, zambitor si bucuros. Tu te uiti la el, de parca ai vrea sa-l strangi de gat, dar totusi iti pui pe fata un zambet fals si il saluti, iar el zice:"Te-ai simtit bine la nunta?", tu ce poti face, te uiti lung si zici un:"Da", de nici Chuk Noris nu te crede, pizda(sau pula depinde cum privesti situatia) aia de mire iti rade cu pofta in fata si zice:"Ma, dar ce ati avut de nu ati prea baut", tu ce mai poti zice?...

sâmbătă, 17 aprilie 2010

Perceptia sociala asupra imaginii de sine

-Studiu de caz-
Perceptia sociala asupra imaginii de sine reprezinta ceea ce gandesc ceilalti despre noi, despre modul cum aratam, cum ne comportam, despre cine suntem si cum suntem.
Pentru a intelege procesul perceptiei sociale, trebuie sa distingem intre doua puncte de vedere:
a) al celuilalt despre eu;
b) al eului despre parerea celuilalt asupra sa.
Punctul de vedere al celuilalt, sau celalalt ca reper si ca martor, este, desigur, foarte important in constructia si reconstructia imaginii de sine. Celalalt poate fi ceea ce in psihologie se numeste reper pasiv(adica pur si simplu, un termen de comparatie) sau unul activ(un altul, el insusi creator de reguli de perceptie). Parerile de care tinem seama au roluri diferite in propria noastra evaluare:
  • unele sunt folosite sub aspec estetic(ma ajuta sa stiu daca arat bine sau nu),
  • altele sunt utilizate pentru evaluarea globala(ma ajuta sa-mi cunosc locul, pozitia sociala),
  • iar altele pentru evaluarea capacitatiilor, a performantelor(ma ajuta sa stiu cat sunt de bun\a in raport cu media).
Exista persoane puternic dependente de parerea celorlalti, slab dependente si independente. Nu toti cei care sunt dependeni isi recunocs dependenta. Intre dependenta unei persoane fata de opinia celorlalti si aspiratia ei re independenta poate surveni un conflict.
Influenta pe care eul o resimte ca urmare a constientizarii, parerii celuilalt este determinata de tipul de personalitate pe care persoana o are.
Tipul afectiv este influentat de modul in care este perceput de persoanele iubite, familie.
Tipul amical este influentat de modul in care este perceput de prieteni.
Tipul social este influentat de modul in care este perceput de anturajul social si profesional.
Influenta parerii celuilalt asupra reconstructiei imaginii de sine depinde de mai multi factori: tipul de personalitate, gradul de dependenta, categoria profesionala, nicelul educatiei.
"n-am de gand sa stau sa caut
cauze de-a fi mult mai adecvat la ce oamenii aud
n-am de gand sa schimb ceea ce sunt
nu cred in trairi tacite"

vineri, 16 aprilie 2010

Top 10 inculti\e autohtoni

Cineva, a zis mai demult "la ce tara aveti, va meritati vedetele", dupa clipu asta, am vazut cata dreptate are...


joi, 15 aprilie 2010

Scufime-ai rosia

Am gasit pe youtube, cateva video-uri amuzante si interesante. Acesta este primul din ele, asa, mai usor, de incalzire...

miercuri, 14 aprilie 2010

Slash solo album


Fostul chitarist de la Guns N' Roses si actualul chitarist de la Velvet Revolver si-a lansat primul(si mult asteptatul)album solo. Albumul a fost produs de Eric Valentine si include mai multi muzicieni, printre care 4 membri din 5 din era Appetite for Destruction, Guns N' Roses: Slash, Izzy Stradlin, Duff McKagan si Steven Adler. Solistul Axl Rose, este singurul absent de pe album(asta cu Slash nu o sa mai cante nici in mormant, nici in Rai si nici in Iad).
Eu, sincer, ma asteptam la altceva de la acest album, nu vad ce cauta pe el oameni precum Fergie, Adam Lavine sau Kid Rock. Mi se pare ca datorita acestor nume a dat-o mult spre sfera comerciala(ceea ce ma mira...foarte tare). Pe langa astia, a adus si niste nume serioase ale muzici rock din toate timpurile, cu artisti consacrati precum: Ozzy Osbourne sau Lammy Kilmister, dar si cu voci mai tinere, sa zic asa, precum: Myles Kennedy sau Andrew Stockdale. Si pe langa asta, ma asteptam ca pe album sa predomine instrumentalul si solourile de chitara, mai putin vociile si versurile.
Melodia cea mai reusita, dupa parerea mea, este melodia a9-a, intitulata "Watch This" cantata alaturi de Dave Grohl si Duff McKagan.
In concluzie, este un album facut sa prinda oricarei categori muzicale, si nu un review a lui Slash in care sa fie toate melodiile si solourile sale. Dupa mine albumul merita nota de 8.50. Pe mai incolo, salut.

luni, 12 aprilie 2010

Sa cante...lautari?


Orice eveniment important, are nevoie de muzica, la nunta se canta, la botez se canta, la inmormantare se canta, la intrarea in puscrie se canta, la alegeri se canta si tot asa.
Noi, popor deoameni vrednici, avem multe astfel de talente, dar preferam sa chemam lautarii! Astia ar putea, chiar o fac defapt, sa cante Am-E-D(La minor-Mi major-Re major) la orice eveniment. Tot ce au nevoie este sa stie cum sa puna versurile pe gama. Adica nu pot canta aceeasi melodie si la nunta si la inmormantare, dar pot canta aceeasi melodie la alegeri si avort. E un pic de tactica, da' daca ai spirit de bisnitar, nu-i prea greu sa ajungi "hal mai mare cantaret ca care canta".
Asa ca daca vrei sa ajungi milionar peste noapte, sti ce ai de facut. Servus.

miercuri, 7 aprilie 2010

Holy smoke

Sarbatorile astea, pentru mine, au fost un esec total. Aproape deloc interesante, fara pic de culoare, fara pic de suflet, pline de noroi. Cuvantul cel mai des auzit de mintea mea a fost "frustrare" si doar frustrare. Multumesc tentativelor de "Sarbatori fericite", da' n-au avut efectul scontat asa ca multumesc degeaba.
Probabil, din aceasta cauza nici nu am mai scirs sau poate toate astea sunt o extindere a asteniei de primavara, oricum, nu ma intereseaza sper doar sa treaca repede. Asa ca va las cu 2 melodii. Salut.

Asculta mai multe audio Muzica

vineri, 2 aprilie 2010

S-aint

In ultimi ani, am realizat, ca noi poporul de "buni cre(s)tini", nu prea suntem asa de buni. Din potriva, suntem tare ai dracu'. Am vazut ca toti iubesc cele 2 mari sarbatori, care iti dau putin concediu, Pastele si Craciunul. Sarbatori crestine, legale si toate alea...super ok, la prima vedere, totul e ok la prima vedere, dar sa trecem peste. Romanul se inparte aicea in 2 categori: ala "cul" care a prins faza si ala care a pus botu' si ii place. Ceea ce au in comun cele 2 "categori" este ca ambele au uitat ce se sarbatoreste la aceste 2 evenimente si in definitiv, care e scopul lor.
Romanul "cul", este capsunarul, care a prins potentialul de cumparare a celeilate grupe in aceasta perioada si ii alimenteaza cu varf si indesat nevoia de a cumpara fara rost! Pentru asta sarbatorile sunt sfinte, ca ii aduc un beguet frumusel.
Grupa cealalta este aia care are un princiupiu solid:"ce Craciun e ala daca nu omori un porc si paste daca nu omori un miel?". Grupa asta reprezinta romanul clasic, care se arunca cu tartacuta inainte si pierde, fraierul clasic!
Si ui asa, toata lumea uita ce se sarbatoreste la aceste evenimente si petrec momente de neuitat la urgente datorita toxiinfectiei alimentare, alcoolului sau indigestiei. Paste fericit...