Tentativa pentru intelectuali se numește încercare

vineri, 2 aprilie 2010

S-aint

In ultimi ani, am realizat, ca noi poporul de "buni cre(s)tini", nu prea suntem asa de buni. Din potriva, suntem tare ai dracu'. Am vazut ca toti iubesc cele 2 mari sarbatori, care iti dau putin concediu, Pastele si Craciunul. Sarbatori crestine, legale si toate alea...super ok, la prima vedere, totul e ok la prima vedere, dar sa trecem peste. Romanul se inparte aicea in 2 categori: ala "cul" care a prins faza si ala care a pus botu' si ii place. Ceea ce au in comun cele 2 "categori" este ca ambele au uitat ce se sarbatoreste la aceste 2 evenimente si in definitiv, care e scopul lor.
Romanul "cul", este capsunarul, care a prins potentialul de cumparare a celeilate grupe in aceasta perioada si ii alimenteaza cu varf si indesat nevoia de a cumpara fara rost! Pentru asta sarbatorile sunt sfinte, ca ii aduc un beguet frumusel.
Grupa cealalta este aia care are un princiupiu solid:"ce Craciun e ala daca nu omori un porc si paste daca nu omori un miel?". Grupa asta reprezinta romanul clasic, care se arunca cu tartacuta inainte si pierde, fraierul clasic!
Si ui asa, toata lumea uita ce se sarbatoreste la aceste evenimente si petrec momente de neuitat la urgente datorita toxiinfectiei alimentare, alcoolului sau indigestiei. Paste fericit...

4 comentarii:

  1. eu zic ca mai e o categorie, think again :))

    RăspundețiȘtergere
  2. - Un gand (mai mult sau mai putin) curat, un miel impanat, un ou inrosit, cozonac indulcit, un pahar (doua , trei...) de vin de-ai bea,o tigara de-ai fuma, HRISTOS VA INVIA!

    RăspundețiȘtergere
  3. cei care privesc totul si se intreaba:"de ce?"

    RăspundețiȘtergere
  4. asa ca de a treia zi de pasti...
    numai pt cunoscatori:
    pastele *@#$% !

    RăspundețiȘtergere