Tentativa pentru intelectuali se numește încercare

marți, 14 decembrie 2010

Beau la marginea sicriului

Cine ar fi crezut? Nu îmi vine să cred că am ajuns ziua asta, ziua în care te conduc pe ultimul drum. Ziua în care te îngrop şi voi trăi doar cu amintirea ta. Doar cu amintirea prieteniei noastre.
Stau acuma la marginea sicriului tău, cu o sticlă în mână. O sticlă de alcool. Şi mort se citeşte pe tine că vrei un gât. Alcoolicu-le. Cât de mult am iubit noi să tragem beţi împreună, iar acuma m-ai lăsat singur cu sticla. Parca dacă nu eşti şi tu, nu mai curge. Stai liniştit, următorul gât îl i-au pentru tine. De fiecare dată o să mă gândesc să beau şi pentru tine atuncea când sunt cu sticla în faţă. Chiar dacă tu nu mai poţi, sunt sigur că mai vrei, o să curga încă mult alcool pentru tine.
Uite cum stai în ladă. Aşa rece, aşa neprimitor şi sobru. Prima dată când te văd aşa. După atâţia ani, e prima dată când te văd aşa. Mă întreb dacă mă auzi. Oare ce faci acuma. Există o alta lume? Dacă da, ţine-mi şi mie un loc la masa la care stai. Prieteni în lumea asta, prieteni şi p-ailaltă lume. Pula mea, aşa merg lucrurile.
Ca să nu zici că nu păstrez tradiţia îţi zic un banc misogin, cum te-am obişnuit de fiecare data. Cică  99% din accidentele automobilistice au loc din cauza barbaţilor... pentru că dau cheile femeilor. După cum stai, cred că ai vrea să-mi zici: idiotule!!! Aşa îmi ziceai mereu, pentru că urai bancurile misogine. Da şti, eu tot rămân la părerea mea că eşti fraier pentru că nu îţi plac.
Băga-mi-aş pula, sticla e aproape goala. Sicriul tău coboară încet în groapa. Vărs alcool pe pământ pentru tine. Îmi aprind o ţigară şi mă uit cum aruncă muişti ăia de gropari pământ pe tine. Să sugă pula de fraieri. Mi-a părut bine că te-am cunoscut, că mi-ai fost prieten, că am băut împreună. Adio prieten drag.

                                      "selling friendship for an ounce of gold"
Luna Amara - Downtown Jesus
   
  Asculta  mai multe  audio   diverse


4 comentarii:

  1. Mie imi arata ca e doar o data postata...
    poate ai citit-o tu de doua ori si ai ramas cu parerea asta :))

    RăspundețiȘtergere
  2. cine-o sfeclit-o mah, sau e doar fictiunea ta la mijloc?

    RăspundețiȘtergere
  3. fictiune sau nefictiune, stiu cum e sa moara un prieten drag.... si imi imagienz foarte bine intreaga scena ce ai descris-o. as pune-o intr-un film...
    eh, in orice caz, foarte frumos scris. ajunge pana in suflet

    RăspundețiȘtergere