Tentativa pentru intelectuali se numește încercare

marți, 1 iunie 2010

Ne-am facut de cacat...din nou!

Am citit in "Gandul" cum ne-am facut iarasi in stil pur romanesc de cacat la concertu' AC/DC, asa ca dam citare actului normativ:
"

În ţara manelelor, s-a inventat şpaga pe rock. Câţi bani a dat trupa AC/DC ca să plece din România


Plângerea, făcută de reprezentanţii trupei, a ajuns la CNADNR marţi. Astăzi va începe ancheta internă pentru a verifica dacă acuzaţiile sunt fondate şi pentru a se lua măsuri

La scurt timp după ce a susţinut concertul din 16 mai de la Bucureşti, în faţa unui public record, de peste 60.000 de persoane, trupa AC/DC s-a trezit, timp de câteva ore, în imposibilitatea de a ieşi din ţară prin vama Nădlac.

Cele câteva zeci de camioane ale trupei nu au fost oprite de fanii români care şi-au dorit un bis, ci de oficialii români de la Drumuri şi Poduri care le-au prezentat un cover după piesa "Moneytalks" ("Banii Vorbesc") adică le-au cerut şpagă 1.500 de euro pentru a-i lăsa să plece din România.

Li s-au cerut roviniete valabile pentru perioada şederii în România

Negocierea a fost dură, ajungându-se în final la o sumă estimativă de 50 de euro pentru fiecare dintre cele 30 de maşini care alcătuiau caravana AC/DC.

"Este o plângere făcută de echipa care a transportat echipamentul trupei, plângere pe care am primit-o azi (marţi, n.r.). Reprezentanţii AC/DC susţin că au fost opriţi la graniţă şi li s-au cerut roviniete valabile. Ei au prezentat documentele şi rovinietele, care erau în acel moment valabile. Oficialii români ar fi cerut atunci roviniete valabile şi în perioada şederii lor în România, ceea ce nu e legal. Au fost 3-4 oameni care s-au dus deoparte şi au început să negocieze. Era vorba despre 28-29 de maşini în total. În final, după cum se precizează în plângere, s-a ajuns la suma de 50 de euro pe maşină. Oficialii AC/DC nu au primit în schimb niciun document, nimic", a declarat pentru Gândul Dorina Tiron, directorul general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).

Ea a precizat că azi dimineaţă urmau să zboare de la Bucureşti la Arad oficiali ai CNADNR pentru a ancheta plângerea. Conform legii, oficialii CNADNR pot verifica în orice moment existenţa rovinietei, care trebuie să fie valabilă în acel moment, dar nu pot cere prezentarea rovinietelor valabile în perioadele precedente.

"Credeţi că eu mă bucur? Că nu mi-e ruşine?"

În cazul în care se va dovedi că plângerea este întemeiată, Tiron spune că nu va avea nici cea mai mică reţinere în a le desface contractul de muncă oficialilor CNADNR implicaţi în acest scandal.

"Credeţi că eu mă bucur? Că nu mi-e ruşine? Credeţi că eu i-am pus să facă asta? Facem ancheta şi luăm măsurile care trebuiesc luate.

Trebuie să vedem cine era de serviciu atunci... Cert este că ceva s-a întâmplat totuşi acolo. Chiar dacă ei nu vor recunoaşte, avem cum să aflăm ce s-a întâmplat, pentru că ei sunt obligaţi să înregistreze toate maşinile care trec graniţa", explică directorul general al CNADNR. Ea a ţinut să sublinieze că, deşi anunţul a fost făcut "de la centru", "există o regională, cu directori şi inspectori care ar trebui să aibă grijă ca astfel de incidente să nu aibă loc şi care trebuie să ia măsuri"."( sursa: www.gandul.info)

Si uite asa, ne-am mai dat o palma!

4 comentarii:

  1. nu ne-am dat nici o palma mah; ne-am futut una asa zdravan!
    mi-e rusine ca stau in spatiul asta cate o data

    RăspundețiȘtergere
  2. sa ne fereasca dumnezeu! si eu cand am citit despre asta am ramas cu gura cascata. cum s-a putut intampla? eu nu plateam. sa vad ce fac? pana cand ne tin in tara? stateam la granita pana veneau mai marii si sa certifice ca suntem buni de plata. nu ne-am facut de cacat! deloc! am decazut mai rau, omule! rahat cu ochi.

    RăspundețiȘtergere
  3. revin! toti cei care au luat banii au fost dati afara din posturi. slava domnului ca macar avem sperante de dreptate si in ro.!

    RăspundețiȘtergere
  4. nu pipo,nu avem :)).Chiar daca au fost dati,multe trupe or sa se gandeasca de 2x inainte sa intre aici...Ne mutam pe luna...Cocalari au invadat pamantul,luna ar putea fi o scapare.

    RăspundețiȘtergere