Tentativa pentru intelectuali se numește încercare

duminică, 17 aprilie 2011

Stai jos (varianta scurtă)

Într-un bloc învechit, dintr-un cartier mărginaş al oraşului, în apartamentul cu uşă de lemn de nuc, veche pe care era scrijulit cu cuţitu numărul 17 locuia o familie cu posibilităţi modeste, venit minim, bătăi şi certuri multe. După ce treceai pregul te lovea un miros de ciorapi învechiţi şi e rachiu de pe dreve stătut, dar de calitatea întâi desigur. Lăsa-i în urmă mirosul acela, uşor dulce-amărui şi înaintai până în capătul holului. Pe la mijlocul holului, te lovea un nou miros, de mucegai, iar cu puţin ghinion te trezeai şi cu o pată de sânge proaspăt de pe tavan. La capătul holului făceai brusc stânga, te prefăceai că nu vezi grămada de haine din care iasă furnici şi un şoricel, că familia iubeşte animalele. Şi uite aşa ajungeai în baie. Ca în orice baie chiuveta era...nu era, cada era spartă, iar in W.C. plutea maiestuos un căcat îmbibat in zeci de jeturi de urină. Lânga W.C. însă era o perie de tualeta. Aprape nouă, dar bătrâna, ceva gen Star Wars-"cu mult timp în urmă, dar totuşi în viitor".
Această ustensilă era cu peri negri şi puţin creţi, aducând a stilul afro şi restul era uşor creol. Spre deosebire de perile normale, ea avea două obiective în viaţă: să scape de familia degenerată şi să ajungă să-şi facă profil de facebok. Şi perile au vise!
Aşa că, într-o zi s-a hotărât să se arunce în tualetă. Ori scapă şi îşi urmează visul, ori moare încercând. Zis şi făcut. 
Nu îşi mai aduce aminte ce s-a întâmplat după ce a sărit, dar s-a trezit într-o încăpere întunecoasă, rece, umedă. Peria era foarte speriată. Brusc, din umbră apare o chestie ciuată, care după ce mai face câţiva paşi începe să semene cu o sabie. Când ajunge lângă perie, era clar, era o sabie. Peria era deja pe punctul de a claca şi îşi zicea deja în minte:"Doamne ajută-mă să scap şi promit că nu mai bag iarbă niciodată!". Sabia, cu o voce blânda o liniștește şi se prezintă. E sabia Sabin.O sabie veche, uitată de lume care îşi face veacul în zona necunoscută care este defapt pivnița blocului.
Sabia îi povesteşte visul ei, să scape de acolo din pivniţă şi să ajungă o sabie ca în Star Wars. Să nu mai ruginească niciodată şi să fie mereu ascuţită. Mişcată până la lacrimi, peria îi  spune şi ea povestea ei şi visul ei. Cei doi devin imediat foarte buni prieteni, iar peria îşi trage aliasul de C.B.(si-bi).
Cei doi prieteni, se chinuie din răsputeri să ajungă în lume şi până la urmă reuşest. Numai că viaţa nu e aşa cum sperau ei, în sensul că C.B. află că e doar o perie creată de tualetă care nu valorează mai mult de 2 lei, iar Sabia Sabin află că e doar o ruginitură nefolosituare. Sunteţi doar două obiecte nefolositoare, STAŢI JOS!
   
 

Un comentariu: