Tentativa pentru intelectuali se numește încercare

sâmbătă, 21 august 2010

Dead end

Anii udati cu alcool  au inceput sa-si spuna cuvantul, ba mai mult, au inceput sa fure trupul. Din ceea ce a fost a ramas dar o umbra. O umbra cu miros de alcool. Nici nu stia, daca era umbra lui sau a alcolului. A devenit una cu spritu'.
Mereu s-a ferit de lucruri daunatoare, dar liceul l-a schimbat. Treptat a dobandit reputatia de "alcoolistul liceului", ceea ce era amuzant pe atuncea, dar el dorea mai mult...mai mult alcool, era sigur ca putea bea mult mai mult. Si asa a si facut. La 25 de ani era deja la a doua tura de dezintoxicare, dar degeaba, isi bea si after-shave-ul daca nu avea alt alcool. Bautura favorita whiskey stins cu bere, multa bere.
A incercat si diferite droguri, dar nimic nu-l atragea precum alcoolul. Simtea ca pentru alcool traieste, in el vedea viata si moartea, ing-ul si iang-ul. lumina si intunericul. Nu se rusina cu treaba asta, chiar el sustinea treaba asta, se si mandrea uneori cu ea, alteori ii era rusine, dar niciodata nu s-a lasat!
Adora senzatia aceea de neclaritate, de lipsa de echilibru, de greata, de greutate, dar si de usurinta pe care o oferea alcoolul la fiecare exces. Simtea ca doar sub influenta lui, pate sa fie el cu adevarat, se poate exterioriza, poate fi un artist, iar paharul niciodata nu era de alta parere decat el!
Acum, are 27 de ani, inca bea de stinge in comparatie cu o persoana normala, dar in comparatie cu el de acum cateva luni, este un inger. Sta si citeste ziarul, fumeaza o tigara, si printre randurile unei stiri despre un viol, isi vede viata cum i-a trecut prin fata fara sa faca nimica. Acuma, chiar daca nu e batran, e singur si din cauza abuzului de alcool are dureri de parca ar avea peste 70 de ani. Simte ca treaba nu va mai merge mult. In fundal e melodia lui Warren Zevon "My shit's fucked up". Isi da seama cat de adevarata e situatia. Ii da o lacrima.
Dupa 3 zile, este gasit in garsoniera lui fara suflare, cu ziaru in mana si cu  lacrima prelinsa pe obraz.


P.S.1 Daca zice cineva, sau pune cineva textul asta in acelasi context cu melodia celor de la Pasarea Colibri "Demon alcool", sa mor eu daca nu ii tai organul reprducator!!!
P.S.2 Pentru textul asta m-am inspirat din viata lui Jim Morrison(daca nu sti cine e, cauta-l pe google!)

Un comentariu:

  1. cum pula mea l-au gasit dupa 3 zile cu lacrima inca pe obraz? nu s-a uscat intre timp? :-/

    RăspundețiȘtergere