Tentativa pentru intelectuali se numește încercare

luni, 16 august 2010

S-a stins


Asculta mai multe audio Blog
S-a stins, in liniste. Mereu a preferat sa nu se exteriorizeze. Acuma si-a dat ultima suflare, sub privirile mele. Nu ma lasat sa fiu acolo, ma lasat doar sa privesc de la distanta. A dorit o moarte solitara si a primit-o, a dorit liniste la sfarsit si a avut liniste aproape tot drumul, a dorit intelegere si nu a gasit-o sau nu a gasit-o asa cum isi dorea.
Incet, culoarea alba i-a devenit plapuma peste trup, ochii s-au inrosit putin, pupilele s-au dilatat si a curs o lacrima. O singura lacrima, atat a mai lasat un urma, doar o lacrima. In ochi nu se citea nici un sentiment, in incapere nu exista, defapt, nici un sentiment, doar o melancolie stranie, eventual un usor iz de "tristete", dar si acela mai mult de dor decat de ceea ce se intampla in acele monte. Totusi, se vedea prin ochi ultima amintire, care nu implica nici o emotie, ultima seara petreucuta pe niste trepti reci, in compania umbrelor si o discutilor schizofrenice ce le auzea mereau in cap. Chiar daca in jur nu era nimeni, mereu auziea acele discuti care duceau niciunde.
Nu i-a fost frica de moarte, nu i-a fost frica de ceea ce urmeaza dupa moarte, sigura grija a fst de ce lasa in urma. Daca va provoca durere, daca va provoca suferinta sau daca nu-i va observa nimeni lipsa, daca se va putea stinge fara sa lase vre reactie in urma. Aia cred ca este ultima dorinta.
Gata. Nu mai misca, nu-i mai simt prezent, pot zice ca nu mai exista. S-a stins...

7 comentarii: