Tentativa pentru intelectuali se numește încercare

miercuri, 26 ianuarie 2011

Cum se procedează în autobuz

Cartea aia groasă, cu nu ştiu ce cod al bunelor maniere e un fals. Cu aia ajungi să nu fi luat în seamă în situaţi foarte importante, cum ar fi când astepţi la o budă publică, la o ceartă/bătaei pe stradă sau chiar să nu fi observat în autobuz. Noroc cu mine că ştiu să vă educ!
Ştiu că e un blestem că trebuie să mergi 5 minute pe jos până la cea mai apropiată staţie de autobuz, îţi vine să bagi adânc un cuţit în tine numai când te gândeşti la aşa drum. Eu am făcut o cerere la primărie să pună o staţie de autobuz la mine în faţă la bloc, defapt le-am făcut un desen complex cu locurile unde circul şi unde ar fi bine să pună trasee de autobuz, încă nu s-a aprobat. Revin, că am deviat. Deci, după ce faci ditamai drumeţia de 5 minute pe jos până în staţie, nu stai acolo ca o balegă de bou veche de 25 de milioane de ani. Te mişti uşor, lasciv ca toată lumea să-ţi vadă ţoalele. Asta pentru că eşti om harnic şi ai treburi mai bune de făcut în autobuz decât să dai cu firma în stânga şi-n dreapta. Între timp, poţi să mai bagi câte-un:"Deja aştept de 40 de secunde, nu mai vine mortu ăsta, bag pula".
Când începi să vezi autobuzul, te agiţi treptat, ca un pui în budă. Pe urmă te înghesui, creezi disconfort şi dai coate ca să fi tu primu' în autobuz, pentru că tu mereu eşti pe primul, niciodată al 2-lea (spirit competitiv). Cum eşti şi credincios, le laşi pe babe să stea jos, că alea blastămă şi pe urmă poate nu mai câştigi la pariuri. După ce porneşte autobuzul, îţi scoţi în toată splendoarea ta de gay iphonul şi vrbeşti tare şi accentuezi când zici ceva de bani, moneda de referinţă, euro desigur.(adică nu zici că ai dat la magazin 5 lei pentru nu ştiu ce, zici că ai dat 1 euro 20). 
Dacă, doamne fereşte, şoferul nu ascultă muzică populară, nu fluieră şi nu sparge seminţe în timp ce conduce, trebuie să te caci in basca lui să-i zici că şi-a ratat cariera şi să cobori, nu te merită ca pasager! Dacă, îndeplineşte măcar 2 din condiţile de mai sus e ok. Tu, ca pasager consecvent şi intelectual, ce dracu, o să dai dedicaţi la "nea şoferu" şi o să faci mega atmosfera. Aşa cum ai învăţat la ţară când se ţinea discotecă în căminul cultural.
În mod ciudat lumea este nervoasă în autobuz, dacă încep să te amininţe să şti că nu au nimic personal cu tine, dar caută pe cineva pe care săşi descarce nervi. Dacă ai probleme, şi tu la rândul tău du-te şi i-ate de unu de +65 că aia nu ripostează. 
Când se deschid uşile fugi să ieşi de parcă ar fi o bombă in autobuz. Bagă capu în piept şi dă-i înainte. După ce ai coborât uităte să vezi câţi oameni ai doborât. Şi aşa, se circulă elegant cu autobuzul. Nu-i nevoie să-mi mulţumiţi.
P.S.1 Cum ar fi sa poţi merge 10 minute pe jos?
P.S.2 Nici un site pe care îţi faci cont nu te lasă să fi prost, de exemplu dacă vrei să îţi faci cont pe yahoo şi vezi că "eumareleboss.pestecelmaimaresef" nu merge şi cei de la yahoo îţi da "eumareleboss.pestecelmaimaresef257" înseamnă că eşti al 257-lea fraier cu acest id-u, iar asta nu te face deloc mai bun.  
Anthrax - Caught In A Mosh
   
  Asculta  mai multe  audio   diverse

Un comentariu:

  1. stii , ma gandema la ce a spus mama aseara, dupa ce a citit ce ai scris si radeam amandoua de ne sufocam: de ce nu incerci sa iti scoti o carte cu satire de astea? pe bune! ar fi o chestie care ar prinde la public. cateva exemplare, macar sa incerci, si apoi le mai editezi inca o data daca e nevoie. sau sa incerci sa scrii la un ziar local. ai avea succes, mai ales daca ai pastra acelasi umor si ironie ca in aceasta postare. bafta !:)

    RăspundețiȘtergere