Tentativa pentru intelectuali se numește încercare

joi, 21 ianuarie 2010

Ion

Dupa cum zice titlu, este vorba de cel mai intalnit nume in frumoasa romanie, dar si de super romanul lui Liviu Rebreanu intitulat simplu:"Ion".
Multi romani critica firea certareata si caracterul infect al acestui popor, si calitatiile sale negative. Acest lucru se reflecta si in emisiunile noastre de genu:"Tradati in dragoste", "Fata lu' tata", "Test de fidelitate", "OTV"(aicea deja e tot trustu) etc.
In romanul "Ion" se regasesc intr-un fel sau altul toate aceste emisiuni la un nivel ceva mai putin elaborat. Toata cartea vorbeste doar despre sex, lacomie, razbunare, inselatorie si multe altele. Aceeleasi subiecte care sunt si in aceste emisiuni.
Eu il vad pe Ion ca pe un redneck cu ciocate, blugi originali si geaca care nu are nici un fel de respect de sine si incearca sa faca tot ce poate pentru a deveni "miezu din dodoasca". Acesta ar putea face fara probleme parte dintr-un clan de tigani(oricum deja cred ca prin descrierea lui Ion am descris cateva mii de tigani).
Ana si Florica sunt doua fete de la tara cu cosite pana-n brau si costume traditinale. Ana este o fata foarte timida care nu prea stie ce doreste de la viata sau cum sa obtina ce vre, probabil din cauza se si sinucide(aicea deja e o sugestie "daca nu poti sinucidete" superliteratura!). Florica este genu de femeie certareata care mereu face spectacol in public, dar ea macar stie ce doreste de la viata.
Cand am citit acesta carte mi-a trecut prin cap slagarul celor de la Antract "Fa, esti frumoasa".

Antract - Esti frumoasa
Asculta mai multe audio Muzica
Dupa asa roman, romanii au continuat sa isi boteze copii Ion sau Ioana, halala chestie.
Interesanta chestie, pe data viitoare. Salut.

2 comentarii:

  1. bn you are right;)...shi totushi mie mi-o placut romanul:)))

    RăspundețiȘtergere
  2. acelasi lucru pe care l-am spus si mai devreme.
    poate ca ideile tale ar fi mai bune daca ar fi argumentate intr-un fel. mai aparte. stim si noi despre ce e vorba in Ion. nu esti singurul.

    RăspundețiȘtergere