Tentativa pentru intelectuali se numește încercare

duminică, 24 ianuarie 2010

"Super-literatura" romaneasca


Trasaturile naturale ale romanului care sunt condamnate de toata lumea, dar care ne-au facut celebri, au un istoric destul de interesant.
Totul incepe de la cultura pe care o primesc romanii in scoli, "super-literatura" si "lecturiile obligatorii. Acestea, fara doar si poate, sunt principala cauza a tuturor "obiceiurilor" nationale. In toate lecturiile noastre ideea este cam aceeasi: niste tarani prosti care se omoara, violuri(asta e optional), avere etc. Mai pe scurt, tiganiste totale sau cum se zice mai nou:"Taraf Nation". Cu o astfel de educatie primita in scoli, cu siguranta "stirile de la ora 5" si "OTV" nu vor duce niciodata lipsa de subiecte "EXPLOZIVE" sau "SENZATIONALE". Acuma stim macar ca manelele au o scuza si o sursa de inspiratie!
Partea mai groaznica este ca romanii accepta sa consume asa ceva. Peste tot se gasesc oameni care sa vorbeasca despre ce a fost aseara pe "OTV" sau nu stiu ce viol, crima, sinucidere prezentata de celebrele si strangatoarele de audienta "Stiri de la ora 5".
Cu astfel de lucruri in frumoasa tarisoara nu ne ramane decat sa ne catalogam ca fiind niste "romani revoltati" si eventual sa cantam "ce-ti doresc eu tie dulce romanie...". Pe data viitoare, un inceput de saptamana cat mai fructuos.

2 comentarii:

  1. mda.. romani revoltati, canta altar si isi baga picioarele in ea tara.. urata situatie. Rezza

    RăspundețiȘtergere
  2. stiu ca faci referire la Ion. Dar cu siguranta nu ai inteles adevaratul sens al cartii. de mesaj nu mai vorbesc. pune mana serios pe carti. invata sa stapaneste hermeneutica. si dupa aceea mai discuta depsre "carti obligatorii. "
    doar un sfat.

    RăspundețiȘtergere