Tentativa pentru intelectuali se numește încercare

miercuri, 24 martie 2010

Black Dahlia

Ieri, ma uitam pe Descovery, la emisiunea "Most Evil" si de data aceasta, am vazut un caz, care chiar m-a socat si am zis sa caut pe net mai multe detali.
Cazul Black Dahlia
Elizabeth Shorth(29 iulie 1924-15 ianuarie 1947) a fost o femeia americana si victima unei crime macabre. Ea a dobandit porecla de "Black Dahlia" dupa ce sa mutat in California. La scurt timp, a fost gasit mutilata, cadavrul ei a fost taiat pe jumatate in Leimert Park, Los Angeles, California. Acest caz a devenit rapid un punct de pornire pentru scrierea unor carti si producerea unor filme.
Cadavrul a fost gasit la 15 ianuarie 1947 intr-un loc vacant din Leimert Park. Corpul ei foarte mutilat, taiat de la mijloc si scurs de sange, iar fata ei a fost redusa de la coltul guri ana la urechi. Ea a fost "prezentata" cu mainile deasupra capului, si coatele indoite in unghiuri drepte. Autopsia a dezvaluit ca Short avea 1.65 metri, 52 kilograme, ochi albastri deschis, par saten si dantura stricata.
Pe atuncea, cazul "Black Dahlia" era cel mai amre caz LAPD, de la cazul "Marion Parker"(1927). Datorita amplori acestui caz, s-au folosit si oameni, "imprumutati" de la alte secti de politie. Datorita amplori acestui caz, politia i-a tratat ca suspecti pe toti cei care o cunosteau pe Short. in cauza ca aceasta crima a fost foarte ciudata, presa i-a facut foarte multa publicitate.
Autori precum Steve Hold, au sugerat ca exista o legatura intre cazul "Black Dahlia" si uciderea si dezmembrarea unui fetite de 6 ani din Chicago pe nume Suzanne Degnan. Unu in lucririle care sugereaza acest lucru este faptul ca trupul neinsufletit a lui Elizabeth Short a fost gasit strada Norton Avenue, 3 strazi la vest de bulevardul Degan(se crede ca autorul a gresit unde a lasat cadavrul), fa lef ca numele fetitei de 6 ani. Cel care a fost condamnat pentru asta a fost William Heirens care a fost arestat la 17 ani, dupa ce a intrat prin efracitie intr-o casa din apropierea casei lui Suzanne Degan. El a spus ca a recunoscut crima doar sub tortura politei.
Daca vreti sa aflati toate detaliile cautati pe "guagal".
Oricum, la emisiune au zis ca in ambele cazuri criminalul, ar fi un doctor pasionat de fotografie, care era rpotejat de Holywood si din acest motiv nici azi nu se cunosc adevaratiul autor al crimei. Pentru ca sa fie complet voi pune i cateva fotografi de la crima:

2 comentarii:

  1. very very creepy
    faza e ca in momentu de fata nu stii la ce sa te astepti din partea natiunii
    mai ales a americii in care stim cu totii ca stau cei mai controversati criminali ever
    astea sunt cazuri la care numai poirot poate gasi raspunsuri si rezolvari

    RăspundețiȘtergere
  2. o sa sune urat,cat se poate de urat,dar prima fotografie e geniala :))

    RăspundețiȘtergere