Tentativa pentru intelectuali se numește încercare

sâmbătă, 30 ianuarie 2010

Conservele

Conservele de aluminiu sunt cu siguranta sunt facute doar din placerea sadica a unor tipi care vor sa-i faca pe oamenii de rand "nebuni cu nervi"(Horatiu Malaele).
Am inceput sa am cosmaruri cu conserve, am ajuns sa-mi fie frica de ele! Situatia continua sa se faca tot mai nasoala pe zi ce trece. Nu stiu ce sa ma mai fac!! Mi-e frica sa mai ajung pe la un magazin ca voi vedea conserve, dar de unde aceasta frica??
Ei bine, raspunsul este foarte simplu: de cand stiu ca am desfacut prima conserva pana astazi, mereu m-am chinuit sa desfact respectiva conserva!! Deja am inceput sa cred ca ai nevoie de facultate pentru a desface o conserva, indiferent de ce ustensile de desfacut conserve detii. Nu conteaza ce este in conserva, mereu iti ia cel putin 5 minute pana desfaci conserva, plus cele 10 minute de criza de nervi de care beneficiezi.
E clar, conservele au fost facute in asa fel incat sa te ia toti draci. Mult noroc si la cat mai putine conserve de desfacut! Salut.


joi, 28 ianuarie 2010

Golden Stufstock 2009

In 2009, chiar daca au fost doar trupe romanesti, "Stufstock"-ul a iesit foarte bine, mai ales ca si intrarea a fost libera!
In 3 zile de vara-toamna, au fost prezenti in jur de 4000 de oameni la o scena mare si bine pazita pe plaja si la o scena mica intr-un club dubios numit "Goblin&Gulag".
De departe cele mai mari si mai rasunatoare trupe au fost: Troopr, Luna Amara, Celelalte Cuvinte, Zob, Timpuri Noi, Urma, dar si multi altii.
In rest, s agasit bere naspa la pahar, vin adus de acasa, ca in vama.
Sper sa ne vedem si anul acesta in vama, sa ne distrugem ficatu' si sa ne scuipam plamanii. Toate cele bune.

marți, 26 ianuarie 2010

Anti babe

Un alt lucru care ma enerveaza este asa numita doamna varsnica sau cum se zice in popor, traditionalul "baba".
Aceste zbarcituri sau specimene sa intalnesc pe toate trotuarele, in grupuri de catre 2 maxim 5 babe. Sunt usor de recunoscut dupa poalele(poale=fusta, asta pentru intelectuali) negre, camasa alba sau bluza, pantofi de lac si nelipsita naframa. Toate-s la fel!
Din pacate acestea sunt sigure ca au mereu dreptate si au un spirit critic foarte enervant(spirit critic nu pentru ca ar avea ceva de spus ci doar pentru a intra si ele in discutie). Pe langa asta tot timpu baga vina cu celebra replica:"pe vremea mea..." si tu trebe sa te uiti intelegator, chit ca in mintea ta gandesti:"mamae aia a fost acum 40 de ani". Un alt aspect interesant la ele este ca toate se cred :"bune crestine". Sa nu care cumva sa te scape gura si sa zici ceva negativ(din punctul lor de vedere) la adresa Domnului ca te-ai dus dracu', irecuperabil. Desigur ca nici ele nu sunt sfinte si mai scot cate un blestem/injuratura pe gura, dar spre deosebire de noi, pacatosii, ele dupa asa ceva zic:"Doamne iarta-ma" si incep sa-si faca vreo 44 de cruci. Urmeaza critica la nivelul vestimentar unde conduce detasat replica:"pe vremea mea..." si din nou tu trebe sa taci. O alta placere este sa fie primele la orice(indiferent daca e vorba de dat sau luat). De cate ori nu sunt cozi doar de penionari?? Nu conteaza ca altii se grabesc la servici si babele stau degeaba toata ziua, ele trebuie sa fie primele.
In alta ordine de idei babele mai si put. Unele a naftalina, altele a statut, altele a fecale! Nu conteaza a ce, dar sigur este ca put. Ele sunt acele persoane care stiu sa se faca simtite din punctu asta de vedere!
In concluzie, babele sunt naspa, dar si nefolositoare. Pana data viitoare sanatate maxima.

duminică, 24 ianuarie 2010

"Super-literatura" romaneasca


Trasaturile naturale ale romanului care sunt condamnate de toata lumea, dar care ne-au facut celebri, au un istoric destul de interesant.
Totul incepe de la cultura pe care o primesc romanii in scoli, "super-literatura" si "lecturiile obligatorii. Acestea, fara doar si poate, sunt principala cauza a tuturor "obiceiurilor" nationale. In toate lecturiile noastre ideea este cam aceeasi: niste tarani prosti care se omoara, violuri(asta e optional), avere etc. Mai pe scurt, tiganiste totale sau cum se zice mai nou:"Taraf Nation". Cu o astfel de educatie primita in scoli, cu siguranta "stirile de la ora 5" si "OTV" nu vor duce niciodata lipsa de subiecte "EXPLOZIVE" sau "SENZATIONALE". Acuma stim macar ca manelele au o scuza si o sursa de inspiratie!
Partea mai groaznica este ca romanii accepta sa consume asa ceva. Peste tot se gasesc oameni care sa vorbeasca despre ce a fost aseara pe "OTV" sau nu stiu ce viol, crima, sinucidere prezentata de celebrele si strangatoarele de audienta "Stiri de la ora 5".
Cu astfel de lucruri in frumoasa tarisoara nu ne ramane decat sa ne catalogam ca fiind niste "romani revoltati" si eventual sa cantam "ce-ti doresc eu tie dulce romanie...". Pe data viitoare, un inceput de saptamana cat mai fructuos.

joi, 21 ianuarie 2010

Ion

Dupa cum zice titlu, este vorba de cel mai intalnit nume in frumoasa romanie, dar si de super romanul lui Liviu Rebreanu intitulat simplu:"Ion".
Multi romani critica firea certareata si caracterul infect al acestui popor, si calitatiile sale negative. Acest lucru se reflecta si in emisiunile noastre de genu:"Tradati in dragoste", "Fata lu' tata", "Test de fidelitate", "OTV"(aicea deja e tot trustu) etc.
In romanul "Ion" se regasesc intr-un fel sau altul toate aceste emisiuni la un nivel ceva mai putin elaborat. Toata cartea vorbeste doar despre sex, lacomie, razbunare, inselatorie si multe altele. Aceeleasi subiecte care sunt si in aceste emisiuni.
Eu il vad pe Ion ca pe un redneck cu ciocate, blugi originali si geaca care nu are nici un fel de respect de sine si incearca sa faca tot ce poate pentru a deveni "miezu din dodoasca". Acesta ar putea face fara probleme parte dintr-un clan de tigani(oricum deja cred ca prin descrierea lui Ion am descris cateva mii de tigani).
Ana si Florica sunt doua fete de la tara cu cosite pana-n brau si costume traditinale. Ana este o fata foarte timida care nu prea stie ce doreste de la viata sau cum sa obtina ce vre, probabil din cauza se si sinucide(aicea deja e o sugestie "daca nu poti sinucidete" superliteratura!). Florica este genu de femeie certareata care mereu face spectacol in public, dar ea macar stie ce doreste de la viata.
Cand am citit acesta carte mi-a trecut prin cap slagarul celor de la Antract "Fa, esti frumoasa".

Antract - Esti frumoasa
Asculta mai multe audio Muzica
Dupa asa roman, romanii au continuat sa isi boteze copii Ion sau Ioana, halala chestie.
Interesanta chestie, pe data viitoare. Salut.

vineri, 15 ianuarie 2010

Mersul cu autobuzul in "za land of ciois"

Dupa ultimele experiente am realizat ca mersul cu autobuzul este un nou tip de jungla urbana si o noua aventura de fiecare data cand apelezi la el. In ultimele zile am avut parte de cateva experiente inedite in timp ce ma aflam la bordul cestor mijloace de transport in comun.
Dupa vreo 20 de minute de indurat frigul de afara(perioada in care nu m-am sustras de la a injura compania de transport in comun)a venit si un toleu, nici nou, nici vechi doar putin distrus de catre cetatenii care nu realizeaza ca sunt si bani lor investiti in acel autoturism. Imi cumpar bilet de la un sofer cu cearcane care inca mai miroase a vin ieftin, cu o tigara in mana, o expresie mahmura in jurul ochilor si o scarba justificabila dupa ce cu cateva ore inainte a facut sex cu o femeie oribila. Trec de aces om si ma pun pe la mijlocul masini, in spatele meu sunt un el si o ea care se ling si se pipaie de zici ca ai nimerit la hotel, in fata e un manelar care urla si injura la telefon, langa mine sa pus o baba care pur si simplu pute a naftalina si il auzi pe controlor cum plange la telefon ca la parasit proasta aia cu care statea. In clipele alea nu poti sa-ti doresti nimic mai multe decat sa mori, dar niciodata nu te loveste un astfel de "noroc".
Ce poti face in astfel de situatii? Sa taci si sa induri, sperand ca drumul se va termina cat mai repede.
Pana data viitoare toate cele bune, sanatate maxima si la cat mai putine drumuri cu firmele de transpor in comun.

sâmbătă, 9 ianuarie 2010

Daca ai fi…Ce-ai vrea ?De ce?

Daca ai fi…Ce-ai vrea ?De ce?



-Daca ai fi un element al naturii, ce-ai vrea sa fii?
-O frunza..Dar tu ?
-Niciunul Un copil nebun ce-alearga dupa frunze.


-Daca ai fi un pictor, ce pictor ai vrea sa fii?
-Da Vinci.Tu, daca ai fi o opera de arta, ai cui opera ai vrea sa fii?
-Probabil te astepti sa spun Gioconda.Dar Nu!De ce sa fiu Monalisa?Ca sa ma creezi timp de 7 ani , sa mergi peste tot cu mine si cand in sfarsit ma vei dezvalui lumii sa spui ca nu sunt Terminata , ca nu sunt Perfecta?!iar apoi tu sa-mbatranesti , sa mori iar eu sa raman vesnic tanara si nemuritoare?!Nu, dragul meu!Vreau sa fiu o opera de-a lui Dorian Gray.
-Rectific…vreau sa fiu Dorian Gray.


-Daca…
(tacere)
-Daca ce?
(nici un raspuns..)


-De ce vrei sa fii o frunza?
-Sa zbor .Sa ma aline vantul.Si…sa fiu alergata dintr-un loc in altul de un copil nebun.
-De ce vrei sa fii opera lui Gray?
-Ca…pe parcurs ce ma creezi , eu sa-mbatranesc iar tu sa-ntineresti, eu sa fiu o simpla muribunda, tu sa fii un vesnic cavaler.


-Dar…
(din nou tacere)
-Dar ce?
(isi face curaj si raspunde)

-Poate ca eu voi fi etern , dar tu vei muri.In cazul acesta nu mai vreau sa fiu NIMENI, in nici un caz Gray.
-Ramai Da Vinci , dragul meu.Voi fi ca un phoenix, voi renaste din propia cenusa, numai ca nu voi mai fie eu ci Gioconda ta .


-Nu!
(tac amandoi)
-Nu sunt de accord cu tine!
Amdoi graiesc o data: “Mai bine ramanem EU si TU”


*Acest mesaj apartine in totalitate lui Raluca, cea mai fidela cititoare a blogului meu, eu doar l-am publicat.

Popa la tara


Avand in vedere ca 58,3% dintre romani cred ca preotul este un om sfant, cred ca mi-am gasit vocatia si meseria pe care vreau sa o urmez.
Da, dupa parerea mea, meseria de preot la tara este cea mai profitabila din lume, adica este singura care iti permite sa furi si sa minti fara ca lumea sa-ti zica ceva, ba mai mult te mai si respecta. Mi-e chiar mi-ar conveni o astfel de meserie, sa fiu seriful si calaul satului sa fac ce dorec eu, cum doresc eu, cand doresc eu, iar pe langa toate privilegiile acestea sa am si suportul populatiei(ma rog a celor care locuiesc in zona mea de activitate). As avea in sat statutul de demizeu, as lua mita "in numele Domnului", nu as mai umbla pe jos din momentul in care ma voi hirotonisii, as putea "exorciza" sau "mantui" pe tinerele satului(repet:de ce nu as face-o, doar pot!), un alt aspect foarte important ar fi ca nu as mai duce grija zilei de maine, deoarece fiecaruia cand ii va trebui ceva de la mine va aduce mita(bani, bautura, mancare etc), pe care eu desigur ca o voi lua in "numele Domnului".
Da meseria asta pot zice ca:"E SFANTA!"
*Acesta postare nu face referinta la cei prea putini care devin preoti din pura vocatie, ci la majoritatea "popilor" animatori de iubire, obsedati sa stranga averi si comori in timpul vietii. Pana data viitoare noroc si "cruce-ajuta".

miercuri, 6 ianuarie 2010

Dead Ends=finalul?

Dead Ends

our job is to believe
to shut our mouths and then receive
an empty home
our life means compromise
always smart but never wise
together alone
i am here and you are there
always talk but never care
got use to that?
and if we scream our scream will be
another strange philosophy
of a spoiled young brat

"fuck the system, everyone"
"start a riot", "be someone"
such pathetic words
i think you better get a job
instigate the blinded mob
to buy the world
and if you think you understand
i'm sorry but you're wrong my friend
it's silence in here
in the end all that we are
is corpses driving in the car
can you smell the fear

love is overrated now
we must find a way somehow
to hurt
and be hurt
and if you listen you can't sing
and my voice is just a thing
becoming dirt

is it to the moon?
or is it to the sun?
is it down to earth?
or is it high above?
is it to the love
this song is being send by our troubled minds
and tired hearts?...

luni, 4 ianuarie 2010

Balada Sadicului

Balada Sadicului

Afara-i frig si e-nnorat
Si-n soba arde mama,
De lustra tata-i spanzurat,
Iar eu ma tai cu lama...

Pe jos stau fratii mei intinsi,
Sunt morti de-o saptamana,
In putrefactie au intrat,
Dar nimeni nu-i aduna!

Ascuns e frati-miu-n dulap,
Nu-i pasa de nimica,
Are-un topor infipt in cap
Sa-i tina cipilica.

Lungit e mosu' Mihu-n pod
Cu un cutit in spate,
L-am urmarit de la parter
Pe viata si pe moarte.

Iar sora mea, cu ochiu' scos,
Se zbate intr-o lada,
Mai e un frate-ntins pe jos,
Si-n spate are-o barda.

Iar unchiu-miu e-n dormitor,
Pitit intr-o valiza,
Legat cu doua fire lungi
Ce duc direct la priza.

Si-n frigider e congelat
In pungi de-un kil bunicu',
Dar eu sunt mic, nu stiu nimic,
De-abia imi tai buricu'.

Bunica-i langa aragaz,
Cu un furtun in gura,
Si-n jurul ei miroase-a gaz,
Si nu a prajitura.

Unchiu' Matei sta in extaz,
Cu ochii la cornisa,
Cu un picior in aragaz,
Si degetele-n priza...

.........................

Dormi puiul tatii dormi
Caci tata te gazeaza,
Iti taie capu' cu-n topor,
S-apoi te impaiaza

sâmbătă, 2 ianuarie 2010

De ce?

Pana acuma nu am reusit sa dobandesc inteligenta necesara ca sa inteleg care-i faza cu pozatul in pozitie de handicapat(a)...

Vad tot mai multe tipe care-si fac poze stand in poziti de zici ca sunt scapate de la spitalul cu pereti de burete.

Aici se rupe filmu, si nu inteleg care-i rostu acelor poze, ce scop au??...sunt ele mai frumoase daca stau asa??...sau poate vor sa arate cum sunt ele cu adevarat(handicapate, retardate...etc).

Ma mai duc in excusi si de multe ori sunt rugat de unele "fa-ne si noua niste poze"...bun...va fac...sunteti gata?...dupa faza asta urmeaza "STAI"...se intorc, se indoaie, se iau in brate...numa ele stiu ce fac acolo...cand le vezi iti trece prin cap"leva lua 1 ora sa revina la normal". Daca un mascul in calduri va vedea pozele, ce replica de agatat va aborda?...va fi ceva de genu:

"c3 puozikchy s3csy @y"?...

[daca ii zice asta, aia sigur va fi "topita pe craci" dupa el] :)

Si care e rostul sa-ti cumpere "tati" un aparat de fotografiat in valoare de cateva mii de RON?...ca sa faci poza la o balta si sa o postezi pe devianart...ca mare lucru ai pozat??

Deci...sa ma lamuriti si pe mine ca nu am inteles "De ce?"