Tentativa pentru intelectuali se numește încercare

miercuri, 31 martie 2010

Sa-mi sug...ochiu'

Am vazut pe site-ul romanialibera.ro, un articol care, nici nu stiu ce ma facut, dar ma facut, de atuncea am o mare, scarba sau greata de multe lucruri care ma inconjoara, dar sa citim de pe site:
"Un tanar cu 3 facultati a infiintant muzeul manelelor
Licenţiat în studii culturale europene şi sociologie în străinătate, Petre Bîrlea şi-a transpus pe Internet pasiunea pentru muzica de mahala. El caută lăutari prin sate uitate de lume şi scoate la lumină melodii care „să-ţi meargă la casa sufletului".
Dacă îţi sună în cap o melodie cu versuri ca „Pentru mine tu eşti cerul/soarele strălucitor/tu eşti roua dimineţii/fără tine simt că mor" şi nu mai ştii cine-o cântă, sunt şanse bune să o găseşti pe site-ul manelevechi.info. Acolo te întâmpină poza unui mustăcios la cravată şi cămaşă suflecată, simbol al artistului de tarabă, imortalizat pe benzi jerpelite de magnetofon şi importat pe Internet într-un loc cu o denumire bizară: Muzeul de manele. Fără fandoseli, site-ul arhivează „pionierii" manelelor: Accent, Albatros şi Naste din Berceni, Azur, Generic, Real B. Un vizitator comentează în cartea de oaspeţi: „E o adevărată lucrare de patrimoniu! Aşa ne distram noi ca studenţi în anii '80-'90".
Cum ai ajuns să asculţi mizeriile astea?
În anii 2000, studenţii nu se mai distrează aşa. Moda e să pleci la universităţi din Vest, să călătoreşti şi să fii cetăţean internaţional. Aşa pare şi Petre Bîrlea, un tânăr de 25 de ani, cu care m-am întâlnit într-un tractir cu lambriuri pe pereţi. La o ciorbă, Petre povesteşte cum a făcut studii culturale europene la Facultatea de Litere. Apoi a plecat în Marea Britanie, la University of East Anglia, unde a învăţat sociologie. În anul III s-a transferat în Franţa unde şi-a luat a doua licenţă. Iar acum a început-o la Bucureşti pe a treia: psihologia. Ascultă Yann Tiersen, Massive Attack sau Radiohead, dar îi plac şi manelele „de tranziţie" sau muzica lăutărească. Le-a făcut şi site-uri: manelevechi.info şi lautarie.net. Aşa că multă lume l-a întrebat: „Băi, tu, ăsta cu trei facultăţi, cum ai ajuns să asculţi mizeriile astea?".
De la Metallica la Gabi Luncă
„Când eram eu tânăr, prin clasa a X-a, făceam bani să merg la mare - umpleam CD-uri cu muzică şi le vindeam pe net. Puneam toate albumele de la Metallica sau Iron Maiden în 700 de mega pe un CD, ştiam că se vând. Făcusem rost de nişte muzică populară, pe care o băga un DJ la nunţi de oraş de mâna a doua. M-a sunat un nene, că i-am trimis vreo patru CD-uri cu muzică din asta, şi mi-a zis: «Băi Petrică, am şi eu o rugăminte la tine. Vreau să-mi faci şi mie un CD cu lăutărească d-asta de se-ascultă la patru dimineaţa. Caută melodii de inimă albastră». Mi-a dat şi nişte nume - Romica Puceanu, Gabi Luncă. Mi-am notat, am început să fac săpături şi mi s-a părut fascinant."
„Eşti român, eşti haiduc"
Al doilea episod care l-a apropiat de lăutărie s-a petrecut în Anglia: un prieten de-al lui a ajuns acolo la studii şi colegii de cămin l-au întrebat: „A, eşti român, eşti haiduc?". Încurcat că nu-l întreabă de Hagi, Dracula sau Ceauşescu, Bîrlea a aflat că se refereau la Taraful Haiducilor din Clejani, pe care toţi străinii îl ştiau, dar românul nu. Aşa a aflat şi Petre de ei şi le-a căutat pe Internet toată discografia. Câteva luni mai târziu a ajuns la Paris şi a văzut un anunţ într-o revistă: venea Taraf de Haidouks. Bilete n-a găsit, se dăduseră de două săptămâni, dar a venit cu o jumătate de oră înainte de concert şi a dat peste lăutari. Un violonist bătrân i-a zis: „Las' că te trec eu! Ce, fac ei concertul? Dacă nu te lasă, te luăm cu noi în culise sau pe scenă". Lăutarii au încasat ei preţul biletului şi l-au băgat în sală.[...]

Pentru cei interesati sa citeasca tot articulul, il gasesc: http://www.romanialibera.ro/arte/vedete/un-tanar-cu-trei-facultati-a-infiintat-muzeul-manelelor-181793.html
Pe mine chiar ma lasa fara cuvinte!

duminică, 28 martie 2010

Baie vs. Dus

La nivel global, sunt certuri mari intre oameni, care nu pot alege ce este mai bine, comod si avantajos, baia sau dus-ul.
In opinia mea dusul este net superior traditionalei bai. Un prim argument ar fi ca la dus ai tot timpu' apa curata, pe cand atuncea cand faci baie, stai atata timp in apa aia care devine, incet da' sigur, murdara. Pe langa asta, o baie iti pierde cel putin 30 de minute, din viata, pe cand dusul maxim 10 minute si asta te trezeste, nu ca baia, care te moleseste. Putem pune problema si din punct de vedere materialist, la dus consumi mai putina apa ceea ce duce la o factura mai mica!
Baia merge bine cand esti cu cineva(de sex opus), seara, vreti sa va relaxati si sa va umpleti de calciu. Atuncea face-ti o baie impreuna, dar dupa ce v-ati umplut de calciu, faci un dus, ca ai transpirat. Din nou dus-ul save's the day! Dimineata, nu ai timp da baie, dar ai timp de un dus, pe langa asta cand esti sub dus te poti barbieri si spala pe dinti.
Astea fiind spuse, dus-ul este superior rivalei lui baia. Salut si sanatate.

vineri, 26 martie 2010

joi, 25 martie 2010

Sa fim prosti pana la capat

Vine un moment in viata fiecaruia, cand se plictiseste foarte, foarte, foarte tare si atuncea intra pe messenger. Asa am facut si eu ieri si am gasit in lista un prieten, care printr-o stranie coincidenta se plictisea la fel de tare. Plin de entuziasm ne-am apucat sa elaboram teori despre salvarea planetei, oprirea crizei financiare si chesti de genu. Dupa vreo 2 secunde am inceput din nou sa ne plictisim, rau de tot. Rahat!!!! Ce dracu mai era de facut in situatia data?? Asa ca ne-am apucat sa cautam chesti interesante pe net. Acuma incepe adevaratu haos, ceea ce ne-a dus sa facem atac cerebral si sa fim in pragul sinuciderii.
Pe un site ce se vrea sa fie academic am gasit urmatoarea chestie:"Mental Masturbation is a method of intellectual self-stimulation that creates a pleasing sensation. Yet, this activity has deep philosophical and social histories and has been the subject of controversy." Nu ne-a venit sa credem ca exista cineva pe pamantul asta, interesat de asa ceva. Mintile noastre nu puteau concepe asta!!! Deci nu. Pe urma a venit marea bomba:"Masturbation is by far the most popular solo activity among people who don't admit doing it." Asta era deja peste puterile noastre!!! De departe cel mai bun titlu gasit a fost :"How to masturbate" si asta pe un site academin!!!!(http://uncyclopedia.wikia.com/wiki/HowTo:Masturbate). Dupa ce am vazut asta, am realizat ca o sa ajungem primitivi rau de tot. Initial am zis ca ne luam un scaun si o sfoara cu nod dublu. Dupa ce am citit ce mai scria pe acolo am realizat ca nu este eficienta metoda, am zis ca vom urma calea monahala. Nu ca am crede ca e ala drumu cel bun, ci din pura credinta ca daca ne vom izola de lume si tehnologie vom fi cei mai inteligenti!
Deci in concluzie iti trebe facultate ca s-o belesti. Nu-i asa usor cum pare. Bine.Pa

miercuri, 24 martie 2010

Black Dahlia

Ieri, ma uitam pe Descovery, la emisiunea "Most Evil" si de data aceasta, am vazut un caz, care chiar m-a socat si am zis sa caut pe net mai multe detali.
Cazul Black Dahlia
Elizabeth Shorth(29 iulie 1924-15 ianuarie 1947) a fost o femeia americana si victima unei crime macabre. Ea a dobandit porecla de "Black Dahlia" dupa ce sa mutat in California. La scurt timp, a fost gasit mutilata, cadavrul ei a fost taiat pe jumatate in Leimert Park, Los Angeles, California. Acest caz a devenit rapid un punct de pornire pentru scrierea unor carti si producerea unor filme.
Cadavrul a fost gasit la 15 ianuarie 1947 intr-un loc vacant din Leimert Park. Corpul ei foarte mutilat, taiat de la mijloc si scurs de sange, iar fata ei a fost redusa de la coltul guri ana la urechi. Ea a fost "prezentata" cu mainile deasupra capului, si coatele indoite in unghiuri drepte. Autopsia a dezvaluit ca Short avea 1.65 metri, 52 kilograme, ochi albastri deschis, par saten si dantura stricata.
Pe atuncea, cazul "Black Dahlia" era cel mai amre caz LAPD, de la cazul "Marion Parker"(1927). Datorita amplori acestui caz, s-au folosit si oameni, "imprumutati" de la alte secti de politie. Datorita amplori acestui caz, politia i-a tratat ca suspecti pe toti cei care o cunosteau pe Short. in cauza ca aceasta crima a fost foarte ciudata, presa i-a facut foarte multa publicitate.
Autori precum Steve Hold, au sugerat ca exista o legatura intre cazul "Black Dahlia" si uciderea si dezmembrarea unui fetite de 6 ani din Chicago pe nume Suzanne Degnan. Unu in lucririle care sugereaza acest lucru este faptul ca trupul neinsufletit a lui Elizabeth Short a fost gasit strada Norton Avenue, 3 strazi la vest de bulevardul Degan(se crede ca autorul a gresit unde a lasat cadavrul), fa lef ca numele fetitei de 6 ani. Cel care a fost condamnat pentru asta a fost William Heirens care a fost arestat la 17 ani, dupa ce a intrat prin efracitie intr-o casa din apropierea casei lui Suzanne Degan. El a spus ca a recunoscut crima doar sub tortura politei.
Daca vreti sa aflati toate detaliile cautati pe "guagal".
Oricum, la emisiune au zis ca in ambele cazuri criminalul, ar fi un doctor pasionat de fotografie, care era rpotejat de Holywood si din acest motiv nici azi nu se cunosc adevaratiul autor al crimei. Pentru ca sa fie complet voi pune i cateva fotografi de la crima:

luni, 22 martie 2010

Vine, vine primavara...

"Vine, vine primavara\Floricele-n toata tara...", da, acesta este refrenul inimilor multor oameni, la vederea vremi de afara. Pace and love to the world!!! Dupa o iarna lunga si friguroasa, a venit in sfarsit primavara...ieee. Sufletele ni se incarca cu iubire si caldura.
Dupa, obligatia de prezentare in culori a primaverii, sa va zic varianta mea.
"Vine vine primavara\Muci si-albine-n toata tara...", primavara, anotimpul cand nu sti cum sa te imbraci(daca iesi afara imbracat subtire e frig, daca mergi imbracat gros e cald), primavara cand te prinde o ploaie de in mai putin de un minut amintesti toti sfintii, primavara cand vine astnia de primavara si desigur ultima, dar nu cea din urma, primavara cand te racesti ca dracu'. Cum sa nu-ti placa primavara, mai ales inceputu'???? Daca nu iti palce inseamna ca esti o balega! Insa asta nu e tot primavara mai are pentru noi cateva mici "surprize": in primu rand gangani zburatoare cu ac si alte alea(cand te inteapa, de fericire cum sa nu te faci zoofil?), vantul usor de primavara care ridica un nor de praf de ai nevoie de 3 tigari sa-ti cureti caile respiratori si polenul, la care daca esti alergic ai cam belit-o urat de tot pe romaneste!
C'est la vie! In rest e foarte faina primavara, mai ales daca se anunta scumpiri. Pe data viitoare, sanatate maxima si prosperitate.

duminică, 21 martie 2010

Heavy Duty la NovaRock 2010

Doresc sa anunt ca trupa sibiana de death/thrash/metalcore Heavy Duty s-a calificat in competitia de voturi "Plingg Stage" Novarock 2010. Daca doriti sa vedeti pentru prima oara o trupa romaneasca de metal underground care va canta intr-un festival international alaturi de nume mari precum Mastodon, Unearth, Devildriver, Green Day, Rammstein, etc, votati la http://www.plingg.com/festival/novarock/FestivalVoting.aspx?VID=20 pozitia 49.

Trebuie doar sa va inregistrati pe site-ul mentionat mai sus dupa care aveti automat acces la voting. Puteti vota in fiecare zi Heavy Duty de pe acelasi IP doar o singura data.

Multumim anticipat celor care ne vor acorda atentia necesara.

PS: Pentru mai multe detalii legate de NovaRock 2010 accesati www.novarock.at

Toma Caragiu - Sotia

Putin umor nu strica nicodata, mai ales daca e de doctorul umorului romanesc, Toma Caragiu.
Vizionare placuta!

vineri, 19 martie 2010

Marko bela

"„Avem nevoie de o autonomie teritoriala care sa ne permita sa decidem noi in problemele ce privesc bugetul si care sa permita ca limba maghiara sa devina limba regionala oficiala“, declara liderul UDMR, Marko Bela, simbata, la Miercurea-Ciuc, la reuniunea primarilor, viceprimarilor si a reprezentantilor UDMR in administratiile locale si judetene din Harghita, Covasna si Mures.

Maghiara, limba oficiala in Secuime

Este prima oara cind liderul UDMR abordeaza atit de transant tema autonomiei teritoriale, desi nu uita sa mentioneze ca aceasta idee este cuprinsa in programul politic al Uniunii. El ofera si motivatia pentru care este necesara autonomia teritoriala. „Din moment ce sintem contribuabili in acest buget, de ce sa hotarasca Bucurestiul ce se intimpla in Harghita sau in alt judet, ce strada se asfalteaza sau ce gradinita se repara?“.
El a lansat si un subtil atac la adresa opozantilor din UCM si CNS. „Avem nevoie de unitate si de credinta, pentru ca am senzatia ca, de multe ori, cei care rostesc cu voce tare cuvintul autonomie o fac doar pentru a obtine avantaje politice ieftine“, sustine Marko.

Bela vrea „simboluri iconice“

Cu toate acestea, liderul UDMR recunoaste ca in acest moment nu se prefigureaza modificarea Constitutiei sau a Directivelor UE necesare pentru atingerea telului de autonomie a Secuimii.

In opinia liderului UDMR, un prim pas spre autonomie este crearea unei imagini simbolice unice pentru secuime. „Cei care intra in aceasta zona trebuie sa vada si prin simboluri iconice unice ca au ajuns in secuime“, crede Marko Bela. In acelasi timp, participantii la intrunirea de la Miercurea-Ciuc au mai facut un pas si au adoptat un document in care si-au declarat vointa de a obtine autonomia teritoriala a Tinutului Secuiesc.

In documentul adoptat se arata ca, pentru pastrarea identitatii maghiarilor, este imperativa aplicarea cit mai larga a principiilor descentralizarii si realizarea diverselor forme de autonomie. Pentru aceasta a fost decisa infiintarea Uniunii pentru Tinutul Secuiesc si urgentarea crearii regiunii de dezvoltare a Tinutului Secuiesc."(sursa: http://stiri.acasa.ro/articole/politic/marko-bela-si-a-ridicat-romanii-in-cap)

Sincer treaba asta cu autonomia si in general minoritatea maghiara din Romania ma intereseaza putin spre deloc, dar nu pot trece de cretinitatea acestui om, in persoana lui Marko Bela, cara dupa ultimele evenimente, ori a ramas blocat in timp ori e senil rau de tot. Nu-l pot intelege ce se tot plange atata fara rost, e mai rau decat o mucoasa de 14 ani obsedata dupa atentie. In acelasi timp, nu cred ca mai este o minoritate in lume, care sa fie asa de bine tratata precum unguri in Romania. Oricum, individul asta e senil, din cauza asta cred ca nu l-au lasat sa mai candideze! Salut!

joi, 18 martie 2010

Muzica

De la un timp incoacea, ne tot plangem ca muzica nu mai este ceea ce a fost inainte. Adevarul este ca muzica a decazut mult(ma refer la calitate) in ultimi 10 ani. Toata lumea zice ca muzica nu mai este ceea ce era, asa si este, dar de ce nu zice nimenea:"sa lasam dracu computeru si sa ne apucam de cantat!", nimeni nu sa nascut invatat sau celebritate. Toti mare artisti au ajuns acolo unde sunt prin munca lor. Am cautat pe "gugal" cativa artisti cum s-au apucat de muzica, deci:

James Hetfield

James Alan Hetfield (născut pe 3 august 1963 în Downey, California) este un chitarist, vocalist, compozitor şi membru fondator al formaţiei americane de trash/heavy metal, Metallica.

Tatăl lui, Virgil Hetfield (un şofer pe camioane) şi mama lui, Cynthia, o cântăreaţă de muzică de operetă, erau nişte adepţi stricţi şi devotaţi ai religiei "Christian Science". Când James avea 13 ani părinţii săi s-au despărţit, iar la 16 ani mama lui a murit din cauza cancerului. Hetfield avea 9 ani când a luat primele lecţii de pian, înainte de a cânta la tobele fratelui său David, în final punând mâna pe o chitară la vârsta de 14 ani. Principala lui influenţă a fost trupa Aerosmith, care, a spus el, este motivul pentru care voia să cânte la chitară. Alte trupe, ca Black Sabbath, The Beatles, Queen, Led Zeppelin şi Thin Lizzy au avut o mare influenţă asupra lui.

Slash

Slash s-a nascut pe data de 23 iulie 1965 in West Hampstead, London, England.Mama sa a fost de culoare,si a murit pe data de 5 iunie 2009.Ea a fost designer pentru celebrul muzician David Bowie.Tatal sau,Anthony Hudson a fost un artist. Dupa despartirea celor doi parintii,Slash s-a mutat la bunica lui in SUAin Los Angeles.El a fost criticat de colegii lui acre radeau pe seama familiei sale.S-a apucat de Mania BMX si a inceput sa fie considerat cool.La varsta de 15 ani a primit cadou de la bunica sa o Chitara cu o coarda in care a scos cateva teme reusite.



Johnny Raducanu


Pe numele său real Răducanu Creţu, s-a născut într-o familie de romi cu tradiţii muzicale de peste trei sute de ani, de pe timpul lăutarului Petre Creţu Solcanu. S-a remarcat ca un talentat interpret de jazz la contrabas, încă de la 19 ani. A făcut studii muzicale la Iaşi şi Cluj, apoi la Conservatorul „Ciprian Porumbescu” din Bucureşti (clasa contrabas, 1953-1956). Îndrumător activ al tinerei generaţii, Johnny Răducanu este considerat un veteran al muzicii româneşti de jazz.



Si prin aceste 3 exemple se poate demonstra ca daca muncesti putin totul este posibil si nu ar mai fi nevoie sa ne plangem ca nu mai sunt trupe/cantareti ca alta data. Daca va intereseaza si alte cazuti puteti cauta pe "guagal". Sanatate maxima!

miercuri, 17 martie 2010

Premiu


Multumesc G. pentru premiu
Deci...sunt nevoit sa scriu 7 lucruri despre mine. Asta e regula pentru cei care primesc acest premiu

1.Sunt mare iubitor de muzica, atat sa ascult cat si sa cmpun(text si instrumental)
2.Extrem de incapatanat si nu accept foarte usor ideile altora.
3.Intr-un final recunosc cand nu am dreptate.
4.Imi place la nebunie sa enervez oameni.
5.Sunt hotarat si stiu ce vreu!
6.Usor arogant.
7.De multe ori nesimtit sub o forma sau alta

Premiul merge mai departe.

Bani facuti cu capu'

Mi se pare mie sau romanul incearca tot mai mult sa faca bani cu capu', bani nemunciti, incearca sa faca bani fara sa-si foloseasca mainele!
Da, toata lumea vrea sa faca bani prin jocuri precum: Lotto 6 in 49, Bingo, Super-Bingo Loz in Plic, etc. Cu toti pun botu' la asemenea hotii ieftine si primitive, in speranta ca da norocul peste ei si asa devin milionari peste noapte. Un cacat, astfel de jocuri sunt regizate si au un singur scop: sa-i faca pe "niste foarte multi" prosti, sa imbogateasca niste baieti "care stie cum se face banu". Majoritatea pe langa ca accepta asa ceva si investesc in chesti de genu. Au tactici, scheme de joc, merg pe la vrajitoare, citesc in stele, calca in rahat, se pisa in sus sau fac figuri cu jetu(de ce nu??) ba chiar am vazut ca s-au scos si carti cu tehnici si tactici pentru astfel de jocuri. Cum sa nu-ti faci cruce si cu stanga si cu dreapta la asa ceva??? Si ce dracu' face romanu cu un castig de 8 milioane??? Isi cumpara chiloti, sosete si tractor(tot ceea ce nu a avut), mai isi cumpara frigider, plasmi(plajmuri, plurarul de la plasma), laptop, masina de fite si pe urma...ramane fara bani! Fraieru!
Eu sincer, nu am participat si probabil nici nu o sa particip la asa ceva niciodata, mereu mi s-a parut ca iti trebuie facultate pentru astfel de jocuri(facultatea in domeniu respectiv, desigur), si daca trec peste acest mare impediment asi zice ca nici nu ma prea intereseaza sa "castig" bani ne munciti!
La cat mai multe castiguri, pe data viitoare. Salut

marți, 16 martie 2010

Cele mai accesate 10 siteuri de catre romani

Sa ramanem in aceleasi sfere culturale si sa va arat cele mai accesate 10 saituri de catre compatriotii nostri:
  1. Google.ro
  2. Yahoo
  3. YouTube
  4. Hi5
  5. Google
  6. Blogger.com
  7. Wikipedia
  8. Trilulilu.ro
  9. The Internet Movie Database
  10. Softpedia.com
(sursa:http://blog.nicuilie.eu/2009/01/top-100-cele-mai-accesate-siteuri-de-catre-utilizatorii-romani/)
Nota: M-a surprins, oarecum, ca celebrul RedTube nu e in top zece, dar stai chill, e pe locul 25!
Bine. Pa.


Cele mai frecvente intrebari

Tema de casa
Dupa cum mi-a sugerat Ove, am cautat:"cele mai frecvente cautari sau teme de cautare ale oamenilor pe google" si am gasit urmatoarele:

Cele mai frecvente intrebari



Cele mai frecvente intrebari

Pot servi femeile ca pastori sau predicatori?

Ce spune Biblia despre tatuaje şi tăieuturi pentru inele agăţate de corp?

Este mântuirea pentru totdeauna?

Este siguranţa mântuirii biblică?

Ce spune Biblia despre căsătoria interrasială?

Care este punctul de vedere al creştinismului în privinţa sinuciderii?

Merg animalele în Rai? Au animalele suflet?

Ce se întâmplă după moarte?

Ce spune Biblia despre consumul de alcool / vin?

Care este importanţa botezului pentru un creştin?

Ce spune Biblia despre zeciuială?

Ce spune Biblia despre divorţ şi recăsătorire?

Ce spune Biblia despre jocurile de noroc?

Unde a fost Iisus în timpul celor trei zile dintre moartea şi învierea Sa?

Ce spune Biblia despre relaţiile sexuale înainte de căsătorie / premaritale?

Ce înseamnă darul vorbirii în limbi? Se mai manifestă darul vorbirii în limbi şi astăzi?

Ce învaţă Biblia despre Trinitate?

Ce spune Biblia despre dinozauri? Există dinozauri în Biblie?

Cine a fost soţia lui Cain?

Ce spune Biblia despre homosexualitate? Este homosexualitatea păcat?

Este masturbarea un păcat conform Bibliei?



Am ramas socat!!!

luni, 15 martie 2010

Intrebari cretine...

Am observat la tot mai multa lume, ca isi dezvolta o latura ascunsa, latura de a pune intrebari fara nici un rost, sens, logica, etc. Pe zi ce trece acest fenomen devine din ce in ce mai enervant si mai greu de inteles(cel putin pentru mintea mea). Asadar, aceste intrebari se impart in:
  1. Intrebari de-am pula: Acest tip de intrebari se aplica cel mai des in bancile scoliilor. Unei anumite grupe de elevi, le place sa puna intrebari doar asa, sa-si auda vocea. In mintea lor se creeaza, ca o fantezie, ca se vor evidentia prin prisma acestor intrebari...si se evidentiaza, dar nu cum cred ei!
  2. Intrebari fara sens: Autori acestor capodopere literare, au un alibi foarte, foarte bun! Necunoasterea limbi romane. Da tot tind sa cred ca pun aceste intrebari, de dragu de a fi puse. Adica daca vezi o persoana ca se leaga la siret si mergi la el\ea si intrebi "ce faci?", ce iti poate raspune??? Vezi si singur ce face, plus e chiar asa de greu sa pui un "mai"??? Nu ar suna mai logic daca l-ai intreba:"ce mai faci?". In caz contrar ar fi ca si cum ai suna pe fix si ai intreba unde e...fara sens!
  3. Intrebarea intrebatoare: Asta e cea mai a dracu, asta ma enerveaza cel mai mult asta se cunoaste sub tipul:"tu cum faci?", evident ca raspunsul tau va fi si raspunsul celui care a pus intrebarea. Aceasta intrebare are potential distrugator la nivel cerebral.
E greu sa pui o intrebare! Salut

duminică, 14 martie 2010

Symbolic Acts

Lights...Camera...Symbolic Acts
A sosit momentul mult asteptat, trupa metal: Symbolic Acts, si-a facut lansarea in Medias(pentru intelectuali, trupa este din Medias). Concertul a fost un succes, au cantat 8 piese(3 proprii si restul cover-uri). Eu le urez mult noRock celor 4 membri(Dragos-voce; Marius-chitara; Adrian-bass; Apry-tobe) si la cat mai multe cantari.
Cateva poze de la concert:
P.S. La eveniment nu au lipsit "copchii" proaspat scapati din lesa(care ori au stat cu o bere in mana 6 ore ori au baut 2 beri si au fost praf). Bine ca dupa 23.30 au plecat acasa!!!
P.S.2 Gata cu pizza si bere!!!

vineri, 12 martie 2010

Javra si potaia


Ceea ce este in postul acesta nici nu se compara cu Chile si Haiti, dupa ce veti citi asta, viata voastra se va schimba radical, veti deveni mult mai...oameni!
"Pammy – saracul caine bogat
Pammy este un bichon maltez in varsta de 3 ani si poate concura fara nici o emotie la categoria cel mai rasfatat caine. Asa cum stapana sa, Bianca, va trebui sa sa dezobisnuiasca de viata de lux pe care o duce acasa, Pammy va trebui sa se adapteze si ea la conditiile umile din cartierul Pantelimon. Si pentru a ne demonstra ca Pamela nu este orice caine, Bianca i-a cumparat acesteia telefon mobil. Si nu unul oarecare, ci un Vertu. Pentru a se asorta perfect cu stapana, Pammy beneficiaza lunar de tratamente de infrumusetare la spa-ul de caini, are o colectie impresionanta de hainute, fiecare zgarda are incurstate mai multe pietre Swarovski si are si o cutie de bijuterii numai a ei.
Pentru ca Bianca nu poate sa-i refuze nimic, Pammy a avut si putin de suferit acuzand o gastrita din cauza mancarii nepotrivite. "Inainte ii placea foarte mult la McDonald's. Manca un BigMac deodata. Eu nu puteam sa-i refuze aceaste placeri culinare, insa din cazua asta s-a imbolnavit. De un an mananca numai hrana de caine sanatoasa" marturiseste Bianca."
Deci potaia javrei sau javra potai sau potaia javrei...indiferent...este bolnaviora, saracuta(aproape ca ma tarasc in chinuri de suferinta). Serios chir mi-e mila de ea si propun sa organizam o licitatie si toti bani pe care ii vom strange sa ii donam ei..poate si-ar lua 3 sfert de neuron!!!!
P.S. Bere si pizza inca!!!!

joi, 11 martie 2010

Alternosfera-Spune-mi

O melodie tare draguta...care exprima multe trairi...

Spune-mi
Oare mai au un rost
Vorbe ce spuse-au fost
Vorbe ce te-au dat jos
Vorbe ce m-au dat jos

Zile
Zilele fug iar noi
Pietre cãzute-n roi
Suflete-n frig
Ochi goi
Inimi pierdute
Pierdute-n ploi

Spune-mi
Oare mai au un rost
Vorbe fara folos
Vorbe ce ne-au dat jos
Noi am pierdut
Tot ce-a fost

Zile
Zilele fug iar noi
Pietre cãzute-n roi
Suflete-n frig
Ochi goi
Inimi pierdute-n
Pierdute-n ploi

Colo unde cad din cer viori ºi fluturi
Unde nu mai au sã-mi dea sãruturi
Unde-n ape se, se-neacã peºtii
Nu vreau sã mai stau

Colo unde cad din cer viori ºi fluturi
Unde nu mai au sã-mi dea sãruturi
Unde-n ape se, se-neacã peºtii
Nu vreau sã mai stau

Colo unde cad
Colo unde n-au
Unde-n ape se, se-neaca pestii
Nu vreau sa mai stau. sa mai stau, sa mai stau, sa maï stau...

Zambetul tau nu e ca zambetul meu


Firea umana, prin psihicul ei, care cerseste mereu implinirea(fie ea negativa sau pozitiva), are tendinta sa vada doar partea plina a paharului. Ceea ce duce la pierderea din vedere a catorva chesti destul de esentiale. Pana si un simplu zambet are mai multe forme.
De cele mai multe ori, cand vezi un zambet de la o persoana deosebita, indiferent de starea in care te afli, iti creeaza un fel de euforie, care te face sa uiti de toate necazurile. Si, la prima vedere, ar fi normal sa se intample asa deoarece zambetul este mesagerul:bucuriei, binelui, impliniri, etc. Gresit! De multe ori un zambet ascunde ceva mult mai profund:ura, nepasare, durere, masca. Defapt zambetul in sine este o masca care ne ajuta la autoaparare! Niciodata, sau poate de prea putine ori, ne-am gandit ce vrea sa reprezinte zambetul pe care il avem in fata.
Cu toate acestea suntem dependenti de zambete. De fiecare data cand avem ocazia fugim si cersim un zambet fortat, doar de dragul de al vedea si in imaginatia ai deforma adevarata forma si sa cream din el ceea ce ne dorim noi.
Data viitoare cand mai arunci un zambet...incearca sa nu-l arunci in van. Sanatate maxima.
P.S. Da, da inca pizza si bere!

miercuri, 10 martie 2010

Fara ea

Dupa cum am zis, nu o sa abordez o tema sociala!!! Inca sunt in depresie cica. Bere si pizza!
M-am gandit mult daca sa postez sau nu un alt cantec scris de mine si m-am hotarat pana la urma sa-l postez.

Fara ea

Strofa I

Fara a-mi spune macar un cuvant

Repede ai plecat si ai lasat

Acest popas de care ai uitat

Neuitandu-te-n urma cum l-ai lasat

Cum a ramas, cum am urlat

Iar tu te-ai dus nu ti-a pasat

Strofa II

Caut o culoare printer oameni gri

Ma lasi sa caut viata prin noroi

O viata intreaga te-am asteptat sa vi

Visand la clipa in care vom fi doar noi doi

Bridge 1

Chiar daca nici tu nu sti ce vrei

Ai ramas la fel in ochii mei

Refren

Si unde te vei duce?

Unde vei pleca

Lasandu-ma asa

In unbra ta

Si unde te vei duce?

Unde vei pleca?

Din lumea mea

Goala far’ a ta.

Strofa III

N-am crezut ca vei pleca

Vei lasa si vei uita

Poate nici nu-ti va pasa

Sau poate doar vei mima

Sperand in sinea ta

Ca va fi mutarea mea

Din nou

Bridge 2

Fara a spune macar un cuvant

Ai lasat totul in ploaie si vant

Refren

Si unde te vei duce?

Unde vei pleca?

Lasandu-ma asa

In umbra ta

Si unde te vei duce?

Unde vei pleca?

Din lumea mea

Goala far’ a ta

Moarta fara ea


marți, 9 martie 2010

Am muscat din mana care ma hranit!

Zilele astea, mai bine zis, incepand de ieri, am realizat cat sunt de naspa, de caine, de scursura a societatii, de cacat cu ochi, de fiu risipitor, de sirop de visine, de distrus, de retardat, de handicapat...si toate adjectivele de genu' pe care le mai puteti gasi.
De ce aceasta ura pe mine impotriva propriei persoane??? Simplu! Am vazut ca in proportie de 90% din ce am pe blog, are continut negativist, vorbesc doar de rau, limbaj injurios, in cazuri izolate chiar bat spre rasism. Intr-un cuvant sunt naspa rau de tot, sunt nesimtit, nemanierat, needucat, porc, vaCA,CApra(sa punem si o cacofonie...da bine). Da, sunt un om rau si vreau sa zic ca datorita acestor pacate de neiertat asi merita sa ard in iad! Nu stiu ce a fost in mintea mea de am putut afirma asa ceva, de maine promit ca ma voi duce la biserica!
Stimata iuda(vorbesc la general), acuma in acest moment de cumpana poti sa-mi zici cat sunt de naspa pentru fazele mentionate mai sus si nu numai, sunt depresiv si pregatit sa accept adevarul.
P.S.1 Cred ca intru in depresie...
P.S.2 De acuma voi schimba tema discutiei in posturile viitoare...
P.S.3 Imi voi ineca amaru' in bere si pizza!!!
Servus

luni, 8 martie 2010

Tiganu' comerciant din coltu' strazi

Din titlu se obesrva ca va fi un post extrem de rasist!!! Asi incepe prin: ma pis pe ei tigani, dar cum sunt cu bun simt, o sa incep cu: ma pis pe ei comercianti de la coltu' strazi.
Un lucru des intalnit si acceptat este permiterea acestor speci sa isi desfasoare activitatea comerciala pe orice trotuar, fara sa le ceara nimeni nici un fel de explicatie si/sau impozit. La prima vedere ai zice ca e o afacere reusita, dar adevaratul spil e ca astia te fura daca te-ai condamnat sa cumperi de la ei de zici ca nu-i adevarat, asi putea spune ca te fura cu o nesimtire rar intalnita la o singura fiinta(nu le pot zice persoana\e).
Azi dimineata am trecut, multumita somnului, neatentiei si unui astfel de specimen printr-o faza extrem de penibila. La prima ora, ma rugat un profesor, vazand ca si asa stau si vegetez in ora lui, sa ma duc sa cumpar flori pentru nu stiu cine, ca azi e 8 martie, mare vrajala si chesti. Zis si facut, imi i-au geaca, imi da omu' bani si ma duc sa-i caut 15 buchete de flori. Ai zice ca nu se poate intampla nimica rau, e cacat, inca ce se poate intampla rau!! In frigul diminetii si posedat de somnolenta de rigoare ma duc la un gagiu d'asta negru si ii cer 15 buchete, iar el imi zice ca mi le lasa la 5 lei buchetul. Buun! Imi arunca in mana 15 buchete si imi cere 100 Ron(aicea eram prea incarcat sa ma prind) si ii platesc. Dupa vreo 3 minute realizez ca eu trebuia sa-i platesc 75 Ron si ca gagiu ma fraierit!!! La faza asta am fost si eu fraier??? Absolut!!!!(vodka sanatate acum si la 2 litri) Nici nu ma puteam intoarce sa ma cert cu tiganu'. Partea rea a fost cum sa-i explic la prof. ca ala ma fraierit!
Morala: Sa facem un cerc mare si sa ne cacam pe ei de tigani!!!Salut

duminică, 7 martie 2010

Concert Truda in Cluj

Trupa de "circ ieftin" numita "Za Cowboys from Marashti" cunoscuta si sub numele de TRUDA , alaturi de nepotii satanici ai necuratului cel intunecat numiti "Treishpe ritualuri, bre" (13 RITUALS) si de o gashca de hobitzi artzagoshi numiti SUBCULTURA , din Tg Mures, va vor doini din fluierele picoarelor Sambata , 13 martie la Roland Garros in Cluj, de la ora 20:00 fix! AAA...da....si care nu anunta mai departe...masa-i curva!

Buda publica


Pe cat de greu reusesti sa o intanlensti in romanica, pe atat de valoroasa este! Deci cu cat este mai greu de gasit cu atat e mai valoroasa.
Da, din punctul meu de vedere buda publica(oricat asi incerca nu pot sa-i zic WC-u sau tualeta), este una din placerile vieti, dar si o binecuvantare a vieti de zi cu zi. Chit ca pierzi vreo 13-14 ore/zi ca sa gasesti una, dar merita. Cand vezi igiena impecabila din ele, mirosul de "briza mari", dar si poeziile inchinate sotiilor Ceausescu scrise cu ceva maro pe perti, iti dai seama pentru ce traiesti si in jurul caror sfere ti se invarte lumea. Viata e frumoasa. Dupa ce ai trecut peste primele 2 fantezi realizezi ca situatia nu sta deloc asa, cu exceptia poeziilor. De la vreo 200-250 de metri se simte efectiv un miros de cacat, niste pereti verzi cu maro si o igena net inferioara celor din Somalia. In aceste conditi dure urmeaza sa'ti eliberezi "sufletul" de greutati, daca esti destul de tare si bine pregatit pentru asa ceva!
Eu totusi cred, ca aceste bude sunt armele de tortura ale guvernului. Prin inductie matematica(ce materie am in mine!!!!) 3 zile de parnaie rivalizeaza cu 2-2.30 minute buda publica! Oricum, crima perfecta e acolo, daca vrei sa lichidezi pe cineva il/o bagi acolo si in 96.66% din cazuri o sa iasa de acolo cu 75 de boli, din care 40 de animale!
O solutie ar fi sa iti faci nevoile intr-un mod deschis si original, in public sau in cazu in care ai coaie pana la genunchi si imblanite si pe interior si pe exterior poti face pe prietenul nostru in albastru!! La cat e de prost, nu se prinde...
Cam asta este ideea cu budele publice. Noapte buna romani oriunde v-ati, oriunde ne-au, oriunde le-as..

sâmbătă, 6 martie 2010

Da deloc "fratili meu alb..."

In ultimele saptamani, am inceput sa uras si televizorul!!!! De vreo 2-3 saptamani la Tv, pe posturile autohtone ale mogulilor, au fost difuzate doar alegerile din PSD si PNL
In cazul in care voi zice: "ma intereseaza putin spre deloc", asi minti cu desavarsire, NU ma intereseaza deloc. Mie mi se pare cel mai penibil lucru. Nu are nici un rost sa-mi umplu capu' cu alegerile lor interne, oricum ar fi, nu au nici o influenta asupra mea! Nu pot sa-mi dau seama ce li se pare acestora asa de important incat numai despre asta vorbesc. Oricum nici astia nu-s prea departe de intelectuali tigani din post-urile mai vechi, asi zice ca astia sunt deontologi carora le curge scuipat din gura!
Ma opresc aicea si nu mai zic de politica, nu ma prinde. Servus si sanatate.

vineri, 5 martie 2010

guta, guta si nu in ultimul rand guta

Am realizat ca guta mai merita o postare. Deci azi vom ramane tot in sfera "tiganilor intelectuali care este ei, deci da, pe persoana fizica"! Si cu ocazia asta vom citi de pe site la Cancan:
"

ADIO, MANELE! Guţă îşi lasă plete şi barbă şi va cânta rock!

Manelistul Nicolae Guţă este gata oricând să treacă de la manele la un stil mult mai hard, rock.


În curând, Guţă va lansa maneaua rock! Conştient de faptul că manelele nu mai sunt foarte apreciate, ba chiar, peste puţin timp nu vor mai fi ascultate deloc, Nicolae Guţă spune că trebuie să se reprofileze şi să vină cu ceva nou.

"Orice e posibil. În viaţa asta, dacă vrei să supravieţuieşti trebuie să te orientezi după lume. Îmi las barbă, imi las plete, îmi bag cercei, fac orice", a declarat Nicolae Guţă în cadrul emisiunii Adrianei Bahmuţeanu de la Kanal D.

Bine echipat cu geacă de piele, lanţuri, bocanci şi pletele de rigoare, Guţă este gata să spargă topurile."

Ma duc sa ma SINUCID!!!

miercuri, 3 martie 2010

Uitata de garda financiara

Dupa interviul lui guta(nu mai are rost sa zic de ce nu scriu cu litera mare) de pe Mediafax, unde sunt singur ca orice om cu juma' de neuron a ras copios, urmeaza o alta persoana de prin aceleasi sfere academice, care a dat un interviu in Jurnalul National.
""Am fosta acasă la Regina Magiei Albe, Maria Câmpina." Aşa mi-a recomandat Maria Câmpina să-mi încep articolul şi îi urmez sfatul. Am întrebat-o despre necazurile pe care le vor rezolvate clienţii ei şi despre câştigurile pe care i le aduce vrăjitoria, acum, în plină criză economică. Am aflat că vrăjitoria e o meserie atât de veche, încât nu ai cum să contorizezi câştigul şi nici să pui impozit pe el.
În imensa ei casă cărămizie, situată vizavi de sediul Teatrului Masca de pe Bulevardul Bucureştii-Noi, era cald. Regina Magiei se uita la MTV. Ne invită în livingul mare, în mijlocul căruia tronează o masă cu margini aurite. La fel de aurite sunt şi braţele fotoliilor, de sub care se iţesc papuci de casă. Într-un colţ, câteva halate de baie atârnă de braţele unui cuier. De pe pereţi, ne privea înrămată de mai multe ori Regina Magiei Albe. Într-un alt tablou supradimensio­nat stătea într-un jilţ soţul Reginei, domnul Traienică Pandeluş, de meserie judecător de pace.
Între tablouri sunt uşile dormitoarelor, toate cu număr. Numere aurite, precum cele ale camerelor de hotel. Maria Câmpina s-a mutat în această casă acum 2-3 ani. Am întrebat-o câte încăperi are noua locuinţă şi a reuşit să numere numai până la şapte. "Am făcut aşa, o casă de trăit, de odihnă, nu am vrut cu prea multe etaje." "Soţul ce maşină are?" "Un Q şapte de-ăla", spune ea ca şi cum ar vorbi despre o Dacie 1300. Un cal de lemn, pe care l-a primit cadou de la Romexpo, nu e decât un simbol a ceea ce a avut altădată: "Aici n-am mai putut să mai ţin cal şi căruţă".
Coroana din 500 de grame, papucii şi sceptrul, toate din aur, sunt depuse într-un seif la bancă, de teama hoţilor; aşa că Regina Magiei poartă astăzi o coroană din carton poleit. Îi atrage atenţia fotoreporterului să nu îi facă poze fără coroană pe cap. Nici ei, nici statuii ei de ipsos, din camera numită "altar".
În camera asta sunt toate ingredientele necesare unei magii reuşite şi Regina înşiră:
"Aiasme de la toate bisericile şi din alte ţări, tămâie, busuioc, statuia de ipsos a lui Isus Cristos, adusă cu avionul de la Ierusalim, două păpuşi din ceară din alte ţări care nu se face oriunde, buruieni: piripampac din India, numai de mine ştiută, tragănul pământului, pentru omul beţiu, un ghioc din mare, o coajă de cocos, pentru îndepărtarea magiei negre. Cu acesta la ureche, fac consultaţia şi dau leacul omului, năvalnic, iezact de la Ierusalim, pentru dragoste. Aia seamănă cu diavolul. Din India mi-a dat-o recompensă de ajutor. Uitaţi-vă ce picioare de necurat are! Asta e poza cu Papa, m-am întâlnit în Polonia cu el, am dat mâna, m-a binecuvântat. Uite sabie în chip de balaure, dată la concurs. Nu face oricine puterile la Regina Magiei Albe. Vor să înveţe multe de la ea, dar nu are harul ei." Totuşi, iarna degeaba ai har: "Pe timpul ăsta, nu mai face nimeni ritual, că balta e îngheţată", spune Regina Magiei Albe.
CULOAREA "VIOLETZĂ"
Regina Magiei mă întreabă dacă am auzit de Mihaela Geoană, cu "culorile alea", apoi îmi arată cum trebuie să-i pun întrebarea: "Regina Magiei Albe Maria Câmpina, a fost adevărat ce a simţit Mihaela Geoană cu culoarea violetă?". Tot după dictare scriu şi răspunsul: "Mihaela Geoană a simţit ceva, un gol în corpul ei, o simţire. N-a fost greşit ce a simţit. A existat acolo nişte sistemuri de lucrări, nişte ceasuri rele în timpul ăla. Ea s-a gândit la Traian Băsescu, dar nu a intrat Băsescu cu clarvăzători. Nu e de la Băsescu această culoare violetă, dar este altcineva care de ani de zile a fost invidiaţi familia Mircea Geoană şi a luptat foarte mult prin vrăji să nu ajungă Mircea Geoană mai sus. Deci e adevărat că au fost nişte probleme cu starea violetă de la altcineva de la care nu-i dau numele, decât numai secret. A lucrat prin magie neagră la cineva de ani de zile şi continuu se ţine de capul lor, să le facă numai rău. După ce a păţit semnul ăsta în timpul preşedinţiei care trebuia să ia, când a dat cuvintele ca să poată să iese pe loc i-a amuţit cu hipnotizare de magie neagră. Noroc a avut să iasă. Pe loc a pierdut. O cumpănă o să mai aibă în familie. Nu pot să divulg pentru toată lumea numele celui care a făcut rău. Cine vrea să afle îi spun în particular." Aici trebuie să ne oprim. Regina magiei mă pune să îi citesc ce am notat, să vadă dacă e "fermecător". Citesc. Aprobă. Spune mai departe.
[...]
Dar anul 2007 a fost cel mai bun pentru Maria Câmpina, conform informaţiilor de pe internet. Atunci şi-a făcut ziua, iar site-ul ei nu mai e actua­lizat tot din acel an. În august 2007, Poveştirile de noapte transmit ştirea cea mare: "Maria Câmpina a cheltuit peste 15.000 de euro pentru ziua onomastică. Au fost sacrificaţi şase berbeci şi s-a tăiat o ladă de crapi (sic!). 30 de nepoţi, şase fete, şase gineri şi patru băieţi au aşteptat cu nerăbdare marea petrecere. Sărbăto­rita s-a prezentat ca la carte. Şi-a afişat coroana, sceptrul, şerparul şi pantofii, toate din aur! Şi cele şase fete ale ei şi-au tras cele mai scumpe ţoale pentru mama lor". Conform ziarului Cancan, Maria Câmpina "a spart 30.000 de euro", "la un restaurant de fiţe din Băneasa. De la petrecere nu au lipsit maşinile de lux, salbele de aur, mâncarea şi băutura din belşug şi muzica lăutarească asezonată cu zeci de dedicaţii. Adrian Minune a cântat melodii compuse special pentru Regina Magiei Albe"."
Da, deci...da. Iubesc din ce in ce mai mult tara asta!

marți, 2 martie 2010

S.C. Numele meu...

Dupa mai multe cercetari, am ajuns la concluzia ca patroni de S.R.L-uri nu au pic de imaginatie!
Aproape peste tot pe unde vezi un magazin deschis, 85% din patroni au tendinta sa puna numele lor sau numele copilului lor(exemplu:S.C. Alex S.R.L;S.C. Lenuta-fashion S.R.L, etc). Nimenea nu cauta un nume cat mai original sau cat mai expresiv pentru afacerea lor, daca Donal Trump a reusit sa-si puna numele si sa catige ei de ce nu ar reusi, pentru ca ei nu au investitiile lui Trump! Alt motiv pentru care se pune asa un titlu de-ampula, ar fi sa-si dovedeasca singuri potenta ca le apare numele undeva. Oricum ar fi e de tot rahatu. De admirat covrigariile, care se numesc "Covrigarie"n nici mai mult nici mai putin, oriunde ar fi scrie doar "Covrigarie".
Totul e de cacatt in ultima vreme...asta e.Servus-Salut.