Tentativa pentru intelectuali se numește încercare

joi, 18 martie 2010

Muzica

De la un timp incoacea, ne tot plangem ca muzica nu mai este ceea ce a fost inainte. Adevarul este ca muzica a decazut mult(ma refer la calitate) in ultimi 10 ani. Toata lumea zice ca muzica nu mai este ceea ce era, asa si este, dar de ce nu zice nimenea:"sa lasam dracu computeru si sa ne apucam de cantat!", nimeni nu sa nascut invatat sau celebritate. Toti mare artisti au ajuns acolo unde sunt prin munca lor. Am cautat pe "gugal" cativa artisti cum s-au apucat de muzica, deci:

James Hetfield

James Alan Hetfield (născut pe 3 august 1963 în Downey, California) este un chitarist, vocalist, compozitor şi membru fondator al formaţiei americane de trash/heavy metal, Metallica.

Tatăl lui, Virgil Hetfield (un şofer pe camioane) şi mama lui, Cynthia, o cântăreaţă de muzică de operetă, erau nişte adepţi stricţi şi devotaţi ai religiei "Christian Science". Când James avea 13 ani părinţii săi s-au despărţit, iar la 16 ani mama lui a murit din cauza cancerului. Hetfield avea 9 ani când a luat primele lecţii de pian, înainte de a cânta la tobele fratelui său David, în final punând mâna pe o chitară la vârsta de 14 ani. Principala lui influenţă a fost trupa Aerosmith, care, a spus el, este motivul pentru care voia să cânte la chitară. Alte trupe, ca Black Sabbath, The Beatles, Queen, Led Zeppelin şi Thin Lizzy au avut o mare influenţă asupra lui.

Slash

Slash s-a nascut pe data de 23 iulie 1965 in West Hampstead, London, England.Mama sa a fost de culoare,si a murit pe data de 5 iunie 2009.Ea a fost designer pentru celebrul muzician David Bowie.Tatal sau,Anthony Hudson a fost un artist. Dupa despartirea celor doi parintii,Slash s-a mutat la bunica lui in SUAin Los Angeles.El a fost criticat de colegii lui acre radeau pe seama familiei sale.S-a apucat de Mania BMX si a inceput sa fie considerat cool.La varsta de 15 ani a primit cadou de la bunica sa o Chitara cu o coarda in care a scos cateva teme reusite.



Johnny Raducanu


Pe numele său real Răducanu Creţu, s-a născut într-o familie de romi cu tradiţii muzicale de peste trei sute de ani, de pe timpul lăutarului Petre Creţu Solcanu. S-a remarcat ca un talentat interpret de jazz la contrabas, încă de la 19 ani. A făcut studii muzicale la Iaşi şi Cluj, apoi la Conservatorul „Ciprian Porumbescu” din Bucureşti (clasa contrabas, 1953-1956). Îndrumător activ al tinerei generaţii, Johnny Răducanu este considerat un veteran al muzicii româneşti de jazz.



Si prin aceste 3 exemple se poate demonstra ca daca muncesti putin totul este posibil si nu ar mai fi nevoie sa ne plangem ca nu mai sunt trupe/cantareti ca alta data. Daca va intereseaza si alte cazuti puteti cauta pe "guagal". Sanatate maxima!

2 comentarii:

  1. am un singur comentariu .. de ce ai scris numele lui James mare iar la Slash si Jonny ai lasat mic?:P

    RăspundețiȘtergere
  2. 1.foarte buna initiativa
    2.poti da exemple si din cele mai noi sau mai putin cunoscute

    later

    RăspundețiȘtergere