Tentativa pentru intelectuali se numește încercare

miercuri, 3 martie 2010

Uitata de garda financiara

Dupa interviul lui guta(nu mai are rost sa zic de ce nu scriu cu litera mare) de pe Mediafax, unde sunt singur ca orice om cu juma' de neuron a ras copios, urmeaza o alta persoana de prin aceleasi sfere academice, care a dat un interviu in Jurnalul National.
""Am fosta acasă la Regina Magiei Albe, Maria Câmpina." Aşa mi-a recomandat Maria Câmpina să-mi încep articolul şi îi urmez sfatul. Am întrebat-o despre necazurile pe care le vor rezolvate clienţii ei şi despre câştigurile pe care i le aduce vrăjitoria, acum, în plină criză economică. Am aflat că vrăjitoria e o meserie atât de veche, încât nu ai cum să contorizezi câştigul şi nici să pui impozit pe el.
În imensa ei casă cărămizie, situată vizavi de sediul Teatrului Masca de pe Bulevardul Bucureştii-Noi, era cald. Regina Magiei se uita la MTV. Ne invită în livingul mare, în mijlocul căruia tronează o masă cu margini aurite. La fel de aurite sunt şi braţele fotoliilor, de sub care se iţesc papuci de casă. Într-un colţ, câteva halate de baie atârnă de braţele unui cuier. De pe pereţi, ne privea înrămată de mai multe ori Regina Magiei Albe. Într-un alt tablou supradimensio­nat stătea într-un jilţ soţul Reginei, domnul Traienică Pandeluş, de meserie judecător de pace.
Între tablouri sunt uşile dormitoarelor, toate cu număr. Numere aurite, precum cele ale camerelor de hotel. Maria Câmpina s-a mutat în această casă acum 2-3 ani. Am întrebat-o câte încăperi are noua locuinţă şi a reuşit să numere numai până la şapte. "Am făcut aşa, o casă de trăit, de odihnă, nu am vrut cu prea multe etaje." "Soţul ce maşină are?" "Un Q şapte de-ăla", spune ea ca şi cum ar vorbi despre o Dacie 1300. Un cal de lemn, pe care l-a primit cadou de la Romexpo, nu e decât un simbol a ceea ce a avut altădată: "Aici n-am mai putut să mai ţin cal şi căruţă".
Coroana din 500 de grame, papucii şi sceptrul, toate din aur, sunt depuse într-un seif la bancă, de teama hoţilor; aşa că Regina Magiei poartă astăzi o coroană din carton poleit. Îi atrage atenţia fotoreporterului să nu îi facă poze fără coroană pe cap. Nici ei, nici statuii ei de ipsos, din camera numită "altar".
În camera asta sunt toate ingredientele necesare unei magii reuşite şi Regina înşiră:
"Aiasme de la toate bisericile şi din alte ţări, tămâie, busuioc, statuia de ipsos a lui Isus Cristos, adusă cu avionul de la Ierusalim, două păpuşi din ceară din alte ţări care nu se face oriunde, buruieni: piripampac din India, numai de mine ştiută, tragănul pământului, pentru omul beţiu, un ghioc din mare, o coajă de cocos, pentru îndepărtarea magiei negre. Cu acesta la ureche, fac consultaţia şi dau leacul omului, năvalnic, iezact de la Ierusalim, pentru dragoste. Aia seamănă cu diavolul. Din India mi-a dat-o recompensă de ajutor. Uitaţi-vă ce picioare de necurat are! Asta e poza cu Papa, m-am întâlnit în Polonia cu el, am dat mâna, m-a binecuvântat. Uite sabie în chip de balaure, dată la concurs. Nu face oricine puterile la Regina Magiei Albe. Vor să înveţe multe de la ea, dar nu are harul ei." Totuşi, iarna degeaba ai har: "Pe timpul ăsta, nu mai face nimeni ritual, că balta e îngheţată", spune Regina Magiei Albe.
CULOAREA "VIOLETZĂ"
Regina Magiei mă întreabă dacă am auzit de Mihaela Geoană, cu "culorile alea", apoi îmi arată cum trebuie să-i pun întrebarea: "Regina Magiei Albe Maria Câmpina, a fost adevărat ce a simţit Mihaela Geoană cu culoarea violetă?". Tot după dictare scriu şi răspunsul: "Mihaela Geoană a simţit ceva, un gol în corpul ei, o simţire. N-a fost greşit ce a simţit. A existat acolo nişte sistemuri de lucrări, nişte ceasuri rele în timpul ăla. Ea s-a gândit la Traian Băsescu, dar nu a intrat Băsescu cu clarvăzători. Nu e de la Băsescu această culoare violetă, dar este altcineva care de ani de zile a fost invidiaţi familia Mircea Geoană şi a luptat foarte mult prin vrăji să nu ajungă Mircea Geoană mai sus. Deci e adevărat că au fost nişte probleme cu starea violetă de la altcineva de la care nu-i dau numele, decât numai secret. A lucrat prin magie neagră la cineva de ani de zile şi continuu se ţine de capul lor, să le facă numai rău. După ce a păţit semnul ăsta în timpul preşedinţiei care trebuia să ia, când a dat cuvintele ca să poată să iese pe loc i-a amuţit cu hipnotizare de magie neagră. Noroc a avut să iasă. Pe loc a pierdut. O cumpănă o să mai aibă în familie. Nu pot să divulg pentru toată lumea numele celui care a făcut rău. Cine vrea să afle îi spun în particular." Aici trebuie să ne oprim. Regina magiei mă pune să îi citesc ce am notat, să vadă dacă e "fermecător". Citesc. Aprobă. Spune mai departe.
[...]
Dar anul 2007 a fost cel mai bun pentru Maria Câmpina, conform informaţiilor de pe internet. Atunci şi-a făcut ziua, iar site-ul ei nu mai e actua­lizat tot din acel an. În august 2007, Poveştirile de noapte transmit ştirea cea mare: "Maria Câmpina a cheltuit peste 15.000 de euro pentru ziua onomastică. Au fost sacrificaţi şase berbeci şi s-a tăiat o ladă de crapi (sic!). 30 de nepoţi, şase fete, şase gineri şi patru băieţi au aşteptat cu nerăbdare marea petrecere. Sărbăto­rita s-a prezentat ca la carte. Şi-a afişat coroana, sceptrul, şerparul şi pantofii, toate din aur! Şi cele şase fete ale ei şi-au tras cele mai scumpe ţoale pentru mama lor". Conform ziarului Cancan, Maria Câmpina "a spart 30.000 de euro", "la un restaurant de fiţe din Băneasa. De la petrecere nu au lipsit maşinile de lux, salbele de aur, mâncarea şi băutura din belşug şi muzica lăutarească asezonată cu zeci de dedicaţii. Adrian Minune a cântat melodii compuse special pentru Regina Magiei Albe"."
Da, deci...da. Iubesc din ce in ce mai mult tara asta!

5 comentarii: