Tentativa pentru intelectuali se numește încercare

joi, 11 martie 2010

Zambetul tau nu e ca zambetul meu


Firea umana, prin psihicul ei, care cerseste mereu implinirea(fie ea negativa sau pozitiva), are tendinta sa vada doar partea plina a paharului. Ceea ce duce la pierderea din vedere a catorva chesti destul de esentiale. Pana si un simplu zambet are mai multe forme.
De cele mai multe ori, cand vezi un zambet de la o persoana deosebita, indiferent de starea in care te afli, iti creeaza un fel de euforie, care te face sa uiti de toate necazurile. Si, la prima vedere, ar fi normal sa se intample asa deoarece zambetul este mesagerul:bucuriei, binelui, impliniri, etc. Gresit! De multe ori un zambet ascunde ceva mult mai profund:ura, nepasare, durere, masca. Defapt zambetul in sine este o masca care ne ajuta la autoaparare! Niciodata, sau poate de prea putine ori, ne-am gandit ce vrea sa reprezinte zambetul pe care il avem in fata.
Cu toate acestea suntem dependenti de zambete. De fiecare data cand avem ocazia fugim si cersim un zambet fortat, doar de dragul de al vedea si in imaginatia ai deforma adevarata forma si sa cream din el ceea ce ne dorim noi.
Data viitoare cand mai arunci un zambet...incearca sa nu-l arunci in van. Sanatate maxima.
P.S. Da, da inca pizza si bere!

4 comentarii:

  1. bah depresivule
    trage o data betia aia zdravana si scrie ce scriai inainte
    in plm

    RăspundețiȘtergere
  2. calm frate, mai indura-ma pana sambata:))

    RăspundețiȘtergere
  3. ok
    daca sambata zici ca e totu bine atunci poate ne vedem in six la concert
    ps:daca trebuia te induram si mai mult ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. Sigur ca un zambet poate poate ascunde multe lucruri...dar ce rost are sa sa iti dai "masca" jos in fata unor straini...

    RăspundețiȘtergere